| Mobile | RSS

Οι “γνωστοί-άγνωστοι” αντιεξουσιαστές στον Τελικό Κυπέλλου Ελλάδος 2011 Ατρόμητος – Α.Ε.Κ.

Ημερομηνία δημοσίευσης: 5 May, 2011
Δεν υπάρχουν σχόλια | Κατηγορία: Αθλητικά, Προβοκάτσιες

Ο.Α.Κ.Α., Σάββατο, 29-4-2011

Τελικός Κυπέλλου Ελλάδος 2011,
Ατρόμητος Περιστερίου – Αθλητική Ένωση Κωνσταντινουπόλεως: 0 – 3

Δυστυχώς για όλους τους φιλάθλους οι οποίοι παρευρέθησαν στο γήπεδο, το παιχνίδι από πλευράς απόδοσης και θεάματος ήταν μέτριο και οι ομάδες έπαιξαν χωρίς πάθος και δύναμη, λες και επρόκειτο για φιλικό παιχνίδι προετοιμασίας.

Έκτροπα και επεισόδια συνέβησαν πριν την έναρξη του παιχνιδιού αλλά και μετά την λήξη του.

Δεν γνωρίζω τι συνέβη εκτός γηπέδου. Για το τι συνέβη όμως μέσα στο γήπεδο έχω προσωπική άποψη καθώς ήμουν παρόν. Τα επεισόδια προκλήθηκαν από ομάδες κουκουλοφόρων οι οποίες δυναμίτιζαν την ατμόσφαιρα και προκαλούσαν για επεισόδια. Θερμόαιμοι οπαδοί και των δύο ομάδων – κατά συντριπτική πλειοψηφία της Α.Ε.Κ. – παρακινούμενοι ή παρασυρόμενοι από αυτές τις ομάδες κουκουλοφόρων αύξησαν την ένταση, τη διάρκεια και την επικινδυνότητα των επεισοδίων. Οι αστυνομικές δυνάμεις δεν ήταν καλά συντονισμένες για την αποτροπή των επεισοδίων και σε κάποιες μεμονωμένες περιπτώσεις λειτούργησαν αρνητικά και όχι θετικά στην εκτόνωση των επεισοδίων. Για τους παράγοντες των ομάδων αλλά και της Ε.Π.Ο. που διοργάνωσε το κύπελλο δεν χρειάζεται να γίνει κανένας λόγος καθώς ο ρόλος του και η προϊστορία τους είναι γνωστός.

Το θέμα λοιπόν είναι οι κουκουλοφόροι οι οποίοι προκάλεσαν τα επεισόδια και δυναμίτισαν την ατμόσφαιρα. Ήταν φίλαθλοι, ήταν οπαδοί, ήταν ταραχοποιές ομάδες – μεμωνομένα άτομα που βρέθηκαν τυχαία στο γήπεδο ή ήταν επαγγελματίες προβοκάτορες, οι ευρέως αποκαλούμενοι ως “αντιεξουσιαστές” – “γνωστοί – άγνωστοι”.

Εκτίμησή μου είναι πως αυτοί που δημιούργησαν τα επεισόδια ήταν οι αποκαλούμενοι ως “αντιεξουσιαστές” – “γνωστοί – άγνωστοι” για τους εξής λόγους:

  • Ο επαγγελματικός και οργανωμένος τρόπος που έδρασαν.  Τα πάντα ήταν οργανωμένα: ο χρόνος, ο τόπος, οι κινήσεις, η στρατηγική τους.
  • Η ένδυσή τους, και κυρίως ο τρόπος που φόραγαν τις κουκούλες ήταν ο κλασσική ένδυση “αντιεξουσιαστή” όταν οι υπόλοιποι θερμόαιμοι οπαδοί δεν είχαν καλλυμένα τα πρόσωπά τους.
  • Η προκλητικότητά και η “αντιεξουσιαστική συμπεριφορά τους” τους απέναντι στην αστυνομία: Προκαλούσαν την αστυνομία λες και επρόκειτο για πορεία αντιεξουσιαστών στα εξάρχεια.
  • Η δολοφονικές ενέργειές τους απέναντι σε φιλάθλους (κυρίως του Ατρόμητου) όπως οι “τυφλές” ρίψεις φωτοβολίδων κατευθείαν μέσα στο πλήθος.
  • Πανώ στο πέταλο των φιλάθλων του Ατρόμητου που έκανε αναφορά στους για “Αλληλεγγύη στους Πυρήνες της φωτιάς” !!!!!!!!!

Παρατίθονται φωτογραφίες που επιβεβαιώνουν τα παραπάνω:

Παρακαλώ αναγνώστες οι οποίοι διαθέτουν αποκαλυπτικό υλικό για την δράση των “γνωστών – άγνωστων” στον τελικό κυπέλλου να τις αποστείλουν στο ιστολόγιο.

Τελικό συμπέρασμα:

Καποιος ήθελε να γίνουν έκτροπα στον αγώνα και χρησιμοποίησε τα εργαλεία του, δηλαδή τους “γνωστούς – άγνωστους” “αντιεξουσιαστές”.

Ποιος όμως είναι ο λόγος αυτός ο κάποιος να δημιουργήσει επεισόδια;

Το σημερινό διεφθαρμένο και ξεπουλημένο πολιτικό-επιχειρηματικό σύστημα βασίζει τη δύναμη της εξουσίας του στο διχασμό της κοινωνίας. Διαίρει και βασίλευε: Πασοκτζήδες και νεοδημοκράτες, Ολυμπιακοί – Παναθηναϊκοί, Δημόσιοι υπάλληλοι και ιδιωτικοί υπάλληλοι, Συνδικαλιστές και εργαζόμενοι.

Η διενέργεια επεισοδίων σκοπό είχε να δημιουργήσει ένα εκ νέου ρήγμα στον κοινωνικό ιστό. Να διαιρέσει την κοινωνία ακόμη μία φορά, να διχάσει την κοινωνία μεταξύ Αεκτζήδων και Ατρόμητων, να δημιουργήσει έναν νέο κοινωνικό διχασμό.

Όπως αυτόν τον κοινωνικό διχασμό του εμφύλιου 1946 – 1949 που αιματοκύλισε την Ελλάδα και το οποίο προήλθε από προβοκάτσιες του κεντρικού συμβουλίου του ΚΚΕ (και όχι των αγνών μελών του ΚΚΕ τα οποία πίστευαν σε μία κομμουνιστική ιδεολογία και είχαν ένα δικό τους όραμα για την κοινωνία) μαζί με τον Γ. Παπανδρέου τον παππού σε συνεργασία με του Αμερικανο-Αγγλο-Σταλινικούς.

Σημαντικό:

Ο Τελικός Κυπέλλου Ελλάδος δεν είναι ο μοναδικός αγώνας που χρησιμοποιήθηκε για να διχάσει την κοινωνία. Είναι πολλοί οι αγώνες, θα κάνω όμως αναφορά σε τρεις από αυτούς, οι οποίοι στόχο έχουν την Κρήτη και την Κύπρο:

1. Ολυμπιακός – Ανόρθωση 27-8-2008
Οι “γνωστοί – άγνωστοι” προσποιούμενοι τους φιλάθλους του Ολυμπιακού επιτίθονται σε φιλάθλους της Ανόρθωσης που είναι ντυμένοι στα γαλανόλευκα και κρατούν ελληνικές σημαίες !!!

2. Άνγωστοι επιχείρησαν να κάψουν ελληνικές σημαίες (γήπεδο Ομόνοιας στη Λευκωσία)

3. Άγνωστοι αναρτούν στο Παγκρήτιο στάδιο τη σημαία της Κρητης όταν αυτή βρισκόταν υπό την κατοχή των Τούρκων

Γράψτε το σχόλιό σας 3569 Συνολικές προβολές, 1 σήμερα |

Γράψτε το σχόλιό σας

Για να αποστείλετε το σχόλιό σας, παρακαλούμε εισάγετε τον απαιτούμενο αριθμό: * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.