| Mobile | RSS

ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΟΣ ΝΟΜΟΣ ΣΤΑ ΧΑΝΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΕΝΔΥΣΗ ΜΕ ΑΝΕΜΟΓΕΝΝΗΤΡΙΕΣ ΣΕ ΚΑΤΑΣΧΕΜΕΝΑ ΟΙΚΟΠΕΔΑ ΠΟΛΙΤΩΝ

Αναδημοσιεύουμε άρθρο από την ιστοσελίδα: http://networkedblogs.com/K4RVr

Η επίθεση που εκτυλίσσεται στην Κρήτη έχει στόχο στην απόσπασή της από την Ελλάδα. Οι προδότες οι πολιτικοί του κοινοβουλίου, οι “έλληνες” και ξένοι σιωνιστές και όλοι οι υπόλοιποι οσφεοκάμπτες, συνεχίζουν να λειτουργούν παντελώς ηλίθια σκεπτόμενοι, νομίζοντας πως η κόλαση που έρχεται δεν θα τους αγγίξει… Κούνα που τους κούναγε… Και οι αστυνομικοί, αντί να εναντιωθούν σε αυτούς που τους σκοτώνουν τη ζωή (αυτούς που τους κλέβουν και τους “δολοφονούν”), στρέφονται ενάντια στην κοινωνία… για 700 ευρώ… αυτή είναι η τιμή…για την αυτοκτονία τους…

——————————————- .  ——————————————-

ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΟΣ ΝΟΜΟΣ ΣΤΑ ΧΑΝΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΕΝΔΥΣΗ ΜΕ ΑΝΕΜΟΓΕΝΝΗΤΡΙΕΣ ΣΕ ΚΑΤΑΣΧΕΜΕΝΑ ΟΙΚΟΠΕΔΑ ΠΟΛΙΤΩΝ

Στρατιωτικὸς νόμος στὰ Χανιά! Μόνον;2 Χανιά!
Στρατιωτικὸς νόμος μέσα κι ἔξω ἀπὸ τὴν πόλι!
Πρόβα;
Λᾶθος!
Πρόβες συμβαίνουν ὁπουδήποτε σὲ ὅλην τὴν ἐπικράτεια, γιὰ ὁποιονδήποτε λόγο.
Ἀπὸ τὸ Ἁπλούστερον, ποὺ λεγόταν Κερατέα, ἔως τὸ σοβαρότερον ποὺ λέγεται χρυσός.
Συνεπῶς δὲν ἔχει νὰ κάνῃ μόνον μὲ τὰ Χανιά. Ἁπλῶς στὰ Χανιά, καθῶς ἐπίσης καὶ στὴν Χαλκιδική, συμβαίνουν πολλὰ …«περίεργα», στὰ ὁποῖα δὲν εἴχαμε μάθῃ ἀλλὰ πλέον, κατὰ πῶς φαίνονται τὰ πράγματα, πρέπει νὰ συνηθίσουμε.

Ἀλλὰ ἄς μὴν σκιαζόμαστε…
Ξεκίνησε ἡ ἀντίστροφος μέτρησις. Δὲν θὰ προλάβουν οὔτε στὰ πλοῖα (ἤ στὰ ἐλικόπτερα) νὰ μποῦν.
Κι αὐτὸ εἶναι μόνον ἡ ἀρχή!
Φιλονόη.

ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΟΣ ΝΟΜΟΣ ΣΤΑ ΧΑΝΙΑ.ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΟΣ ΝΟΜΟΣ ΣΕ ΕΠΙΛΕΓΜΕΝΕΣ ΠΟΛΕΙΣ.ΓΙΝΕΤΑΙ; ΚΑΙ ΒΕΒΑΙΑ ΓΙΝΕΤΑΙ ΤΩΡΑ ΠΙΑ.

Στρατιωτικὸς νόμος στὰ Χανιά! Μόνον;
ΕΒΕΛΙΝΑ ΧΑΤΖΗΔΑΚΗ
Αφού μάλιστα γι αυτούς εκεί πάνω στα Διευθυντήρια και τούς ντόπιους υπηρέτες τους, χώρες δεν υπάρχουν πιά,υπάρχουν μόνο χώροι,οικόπεδα. Και για τα γωνιακά ετοιμάζουν ιδιαίτερες περιποιήσεις.
Φυσικά μιά άγρια καταστολή τών οποιονδήποτε αγώνων έχει εξαπολυθεί σε όλη τη χώρα,δεν λέμε ότι κάπου υπάρχει δημοκρατία.Αλλά αυτό πού συμβαίνει στα Χανιά ξεπερνάει κάθε φαντασία και μπορεί να συγκριθεί μόνο με τα συμβαίνοντα στη Χαλκιδική
Υπάρχει φανερή καταπάτηση μ’έναν τρόπο πού σοκάρει, οποιουδήποτε νόμου προστατεύει -προστάτευε δηλαδή γιατί τώρα τέτοιοι νόμοι δε φαίνεται να υπάρχουν πιά-τα ατομικά δικαιώματα. ΞΕΚΙΝΗΣΕ ΑΠΟ ΤΟ ΑΠΟΠΗΓΑΔΙ Η στυγνή τρομοκρατία ,πριν φτάσει στην πόλη τών Χανίων είχε ξεκινήσει από τα βουνά.
Σε μιάς σπάνιας ομορφιάς περιοχή κατάφυτη σαν ζούγκλα και πέρασμα διάφορων αρπακτικών και μεταναστευτικών πουλιών,το γνωστό πιά Αποπηγάδι, ορισμένη σαν προστατευμένη περιοχή, επέλεξε να στήσει τις ανεμογεννήτριές της μιά μεγάλη γαλλική εταιρεία η EDF (Electricite de France) πού δραστηριοποιείται και στα πυρηνικά και έκανε εισβολή στο Αποπηγάδι μέσα από διάφορες θυγατρικές με ελληνικά ονόματα.
Η εισβολή είχε όλα τα χαρακτηριστικά τής επέμβασης κατοχικού στρατού σε μιά χώρα όπου οι άρχοντές της έχουν παραδόσει τα κλειδιά και συνεργάζονται αρμονικότατα με τον κατακτητή.Οποιοσδήποτε νόμος υπήρχε εκεί για ρύθμιση τών ζητημάτων μιάς ανεξάρτητης χώρας παραβιάστηκε ασύστολα. Όλες οι άδειες δόθηκαν στην εταιρία εντελώς παράνομα.
Ξαφνικά και απροειδοποίητα για τούς κατοίκους άρχισε ένα κατατροφικό σκάψιμο τών βουνών και κατασχέθηκαν σπίτια και ιδιοκτησίες χωρίς μάλιστα καμιά αποζημίωση.
Βρέθηκε νεκρός ο δασάρχης πού αρνιόταν να υπογράψει άδειες για την εταιρία και ο φάκελλος τής υπόθεσής του έκλεισε εντελώς βιαστικά.
Οι κάτοικοι πού πρόβαλαν σθεναρή αντίσταση μπροστά από τις μπουλντόζες σέρνονται επί χρόνια σε δίκες.
Η τρομοκρατία εγκαταστάθηκε μόνιμα στο Αποπηγάδι με τη συνεχή παρουσία ανθρώπων τής εταιρίας, ολόκληρων διμοιριών τής αστυνομίας με μονάδες ΜΑΤ και ενός άλλου επίλεκτου σώματος πού πλέον είναι πανταχού παρόν στα Χανιά, την ΟΠΚΕ (Ομάδα Πρόληψης και Καταστολής Εγκλήματος), ένα σώμα κουκουλοφόρων αστυνομικών.
Επί 4χρόνια οι κάτοικοι ζουν μ’αυτήν την κατάσταση ναζιστικού τύπου κατοχής όπου τα επίλεκτα σώματα εισβάλουν στα σπίτια τους τούς τρομοκρατούν με κάθε τρόπο, υπάρχουν θερμά επεισόδια και απόπειρες δολοφονίας ενώ η εταιρία έχει εξασφαλίσει τη χρήση τού χώρου πού έχει απαλλοτριώσει σαν χώρο πού δεν ανήκει καθόλου στην ελληνική επικράτεια και προτίθεται να κατασκευάσει εκεί, σχέδιο πού προωθεί με κάθε μυστηκότητα, υβριδικούς ηδροηλεκτρικούς σταθμούς, θέτοντας στην υπηρεσία της ολόκληρο τον υδροφόρο ορίζοντα τής περιοχής.

Από το Αποπηγάδι το κύμα τρομοκρατίας και καταστολής επεκτάθηκε τελευταία και στην ίδια την πόλη τών Χανίων μ’έναν τρόπο πού φαίνεται στούς ανύποπτους ανθρώπους πού έρχονται σε επαφή μαζί του σαν εντελώς παράλογος.
Όχι πώς δεν υπήρχαν πιό παλιά περιστατικά, όπως τού νεαρού παιδιού πού σκοτώθηκε τον Οκτώβρη τού 2010 μετά από καταδίωξη αστυνομικών και την τρομοκράτηση τής οικογένειάς του να μην ενοχοποιήσει την αστυνομία. Αλλά η κατάσταση φαίνεται ότι αποφασίστηκε να γενικευτεί. Από την αρχή τού φετεινού χρόνου ξεκινά ένα μπαράζ τρομοκρατικών κλήσεων για ανάκριση σε πληθώρα πολιτών τών Χανίων για υποθέσεις πού είχαν συμβεί ακόμα και ενάμισυ χρόνο πριν!!!
Είναι τόσο πολλά τα περιστατικά πού ενδεικτικά μόνο θα αναφέρω μερικά: για μιά πορεία τών Αγανακτισμένων το καλοκαίρι τού 2011, για μιά απόπειρα αντιπαρέλασης στις 28 Οκτώβρη τού 2011, για την κατάληψη τού κτιρίου τής Αντιπεριφέρειας τον Φλεβάρη τού 2012, για τη συγκέντρωση διαμαρτυρίας στις 25 Μάρτη 2012. Οι πολίτες πού κλήθηκαν για ανάκριση για συμμετοχή στις παραπάνω εκδηλώσεις, αναγνωρίσθηκαν λέει από αστυνομικούς, ενώ δεν είχαν συλληφθεί τότε, και χωρίς κανένα στοιχείο για το πώς αναγνωρίσθηκαν εκτός από την αυθαίρετη μαρτυρία τών ίδιων πάντα αστυνομικών. Την ημέρα δε τής παρουσίασής τους στα Δικαστήρια, η ατμόσφαιρα ήταν καθαρά πολεμική με έντονη την απειλητική παρουσία τών ειδικών αστυνομικών δυνάμεων τών κουκουλοφόρων ΟΠΚΕ (Ομάδα Πρόληψης και Καταστολής Εγκλήματος). Ακολούθησαν πολλά ακόμα περιστατικά, όπως η δίωξη τού εισαγγελέα τών Χανίων Πενταγιώτη πού μίλησε ανοιχτά για Χούντα, μιά υπόθεση πού εξελίσσεται μέσα στη μεγαλύτερη μυστικότητα και σιωπή γιατί έχει και ιδιαίτερη βαρύτητα, και η σύλληψη συνδικαλιστών με μόνη την κατηγορία ότι συμμετείχαν σε διαδηλώσεις και διαμαρτυρίες στις οποίες ούτε καν είχαν συλληφθεί, με απειλή μάλιστα την απόλυση από την εργασία τους όσων απ’αυτούς είναι δημόσιοι υπάλληλοι.
Το γεγονός τής αναδρομικής και αυθαίρετης κλήτευσης ατόμων για εκδηλώσεις πού είχαν γίνει σε ολόκληρη την Ελλάδα και χωρίς καν στοιχείων για την προσωπική τους ευθύνη σ’ αυτές, μετά από την κατοχικού τύπου εισβολή στο Αποπηγάδι, αφήνει πραγματικά άφωνους και τούς δημοσιογράφους πού κάνουν ρεπορτάζ για τα γεγονότα. Τι συμβαίνει εκεί στα Χανιά; Απαγορεύονται τώρα και οι απλές διαδηλώσεις; απαγορεύεται οποιαδήποτε διαμαρτυρία ενάντια στις πράξεις τής κυβέρνησης; Κάποια στιγμή πήραν εντολή στην αστυνομία να εξετάσουν τις εκδηλώσεις διαμαρτυρίας πού έγιναν τα δυό τελευταία χρόνια και να “χοντρύνουν το παιχνίδι” ασκώντας αναδρομικές διώξεις;;
Γιατί η ανάγκη για ολική υποταγή τών πολιτών θεωρήθηκε τόσο αναγκαία ειδικά στα Χανιά περισσότερο από οπουδήποτε αλλού (μετά τη Χαλκιδική); Να φταίει η ριζοσπαστικοποίηση τού νομού πού έδειξαν οι τελευταίες εκλογές; Λέτε να θυμήθηκαν ότι το 1938 τα Χανιά ήταν η πόλη πού ξεκίνησε μόνη της ένοπλο αγώνα ενάντια στη δικτατορία τού Μεταξά καταλύοντας το επίσημο κράτος και στις αρχές τού Εμφύλιου άγγιξε ξανά μιά τέτοια προοπτική;
Όχι δε νομίζω ότι ήταν αυτοί οι λόγοι.Νομίζω αντίθετα ότι στα Χανιά εκτυλισσεται ένα πείραμα αυτή τη στιγμή για το οποίο θα τα πούμε στη συνέχεια.
ΓΙΑΤΙ ΣΤΑ ΧΑΝΙΑ;
Πιστεύω ότι αυτό πού συμβαίνει τώρα στα Χανιά είναι εφαρμογή, όπως είπα και στην αρχή, μιάς πρόβας τζενεράλε για τον διοικητικό διαμελισμό τής χώρας και επιλογή περιοχών στις οποίες οι επίσημοι νόμοι, έστω αυτοί κι έτσι όπως είναι, δεν θα έχουν καμιά εφαρμογή, και στη θέση τους θα ισχύουν άλλοι άγραφοι, φυσικά πιό ανοικτού δικτατορικού χαρακτήρα, ανάλογα με τα συμφέροντα πού παίζονται στη συγκεκριμένη περιοχή.
Φυσικά ισχύει ότι ολόκληρη η χώρα διολισθαίνει σε μιά κατάσταση άτυπης δικτατορίας αλλά η ταχύτητα με την οποία γίνεται αυτό διαφέρει στις διάφορες περιοχές και δοκιμάζουν τώρα την επιτάχυνση στις περιοχές-φιλέτα πού τούς ενδιαφέρουν περισσότερο. Η διαίρεση σε καλό και σε κακό κομμάτι είναι γνώρισμα πιά τής “νέας τάξης πραγμάτων” και εφαρμόζεται τόσο για χώρες όσο και για τράπεζες και εταιρείες πού είναι για εκποίηση.
Είναι η λογική πού εμπνέει τα σχέδια για δημιουργία τών ΕΟΖ (Ειδικές Οικονομικές Ζώνες). Έτσι στα κομμάτια-φιλέτα έχουν ειδικό λόγο η δικτατορία τους να είναι πιό απόλυτη. Μ’αυτό τον τρόπο αποφεύγουν περισσότερο το ολικό ξεμπρόστιασμά τους, την επίσημη κήρυξη τού στρατιωτικού νόμου-πού δεν θα την κάνουν έτσι κι αλλοιώς εφόσον μπορούν να τον έχουν κηρύξει χωρίς να το πούν και παίζοντας το θέατρο τής δημοκρατίας.
Ακόμη, με τον τρόπο αυτό αποφεύγουν περισσότερο τον κίνδυνο γενικευμένης εξέγερσης. Σίγουρα πάντως δεν πρόκειται για τυχαίο περιστατικό, δεν είναι ότι εκεί βρέθηκαν τυχαία οι πιό σκληροί αστυνομικοί, όπως τυχαία δεν βρέθηκαν και στη Χαλκιδική και δε θα βρεθούν τυχαία σε όποιο άλλο μέρος σκοπεύουν να εισβάλουν οι μεγάλες εταιρίες. Τώρα γιατί θεωρήθηκαν φιλέττο τα Χανιά δεν νομίζω ότι θέλει και πολύ σκέψη. Είναι η σημαντικότατη γεωγραφική θέση τους, είναι η παρουσία τής μεγάλης εταιρίας με τις πολλές θυγατρικές πού έχει ήδη ξεκινήσει το καταστροφικό έργο της στο Αποπηγάδι η οποία έχει εγκαταστήσει ήδη 3 ανεμογεννήτριες και όπως έχει διαπιστωθεί σκοπεύει να εγκαταστήσει 100(!!!) δεσμεύοντας ολόκληρο τον υδροφόρο ορίζοντα τής περιοχής. Η ύπαρξη δε νερών αυξάνει την αξία τής περιοχής. Είναι το λιμάνι πού δεν ξέρουμε πώς θα χρησιμοποιηθεί. Αλλά πέρα απ’ αυτά φαίνεται ότι υπάρχουν κι άλλα σχέδια για την “αξιοποίηση”τής περιοχής από μεγάλες ευρωπαϊκές εταιρίες πού προωθούνται με κάθε μυστικότητα για να πετύχουν τον αιφνιδιασμό. Όλα αυτά πού έγιναν και πού σκοπεύουν να γίνουν στα Χανιά απαιτούν την πλήρη υποταγή τών κατοίκων τους και το σπάσιμο κάθε διάθεσής τους για αντίδραση. Από εκεί προέκυψε και η ανάγκη για την επιβολή τού άτυπου στρατιωτικού νόμου.

Δε χρειάζεται να πω βέβαια ότι τα σχέδια αυτά δεν πρέπει να περάσουν. Δεν ξέρω τι έγινε σε μιά πρόσφατη συγκέντρωση πού είχε αναγελθεί στην πόλη με θέμα την αντιμετώπιση αυτής τής κατάστασης. Ελπίζω μόνο ότι θα διατυπωθούν συγκεκριμένες προτάσεις για οργάνωση αντίστασης και θα κληθούμε και εμείς από τις άλλες πόλεις να βοηθήσουμε όσο μπορούμε.
Γράψτε το σχόλιό σας 3738 Συνολικές προβολές, 1 σήμερα |
Παρακολούθηση της συζήτησης με RSS

Μία απάντηση στο “ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΟΣ ΝΟΜΟΣ ΣΤΑ ΧΑΝΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΕΝΔΥΣΗ ΜΕ ΑΝΕΜΟΓΕΝΝΗΤΡΙΕΣ ΣΕ ΚΑΤΑΣΧΕΜΕΝΑ ΟΙΚΟΠΕΔΑ ΠΟΛΙΤΩΝ”

  1. Ο/Η Χμαν έγραψε:

    Χανιά!Στρατιωτικὸς νόμος μέσα κι ἔξω ἀπὸ τὴν πόλι!Πρόβα;Λᾶθος!Πρόβες συμβαίνουν ὁπουδήποτε σὲ ὅλην τὴν ἐπικράτεια, γιὰ ὁποιονδήποτε λόγο.Ἀπὸ τὸ Ἁπλούστερον, ποὺ λεγόταν Κερατέα, ἔως τὸ σοβαρότερον ποὺ λέγεται χρυσός. Συνεπῶς δὲν ἔχει νὰ κάνῃ μόνον μὲ τὰ Χανιά. Ἁπλῶς στὰ Χανιά, καθῶς ἐπίσης καὶ στὴν Χαλκιδική, συμβαίνουν πολλὰ …«περίεργα», στὰ ὁποῖα δὲν εἴχαμε μάθῃ ἀλλὰ πλέον, κατὰ πῶς φαίνονται τὰ πράγματα, πρέπει νὰ συνηθίσουμε. Ἀλλὰ ἄς μὴν σκιαζόμαστε…Ξεκίνησε ἡ ἀντίστροφος μέτρησις. Δὲν θὰ προλάβουν οὔτε στὰ πλοῖα (ἤ στὰ ἐλικόπτερα) νὰ μποῦν. Κι αὐτὸ εἶναι μόνον ἡ ἀρχή!Φιλονόη.ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΟΣ ΝΟΜΟΣ ΣΤΑ ΧΑΝΙΑ.ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΟΣ ΝΟΜΟΣ ΣΕ ΕΠΙΛΕΓΜΕΝΕΣ ΠΟΛΕΙΣ.ΓΙΝΕΤΑΙ; ΚΑΙ ΒΕΒΑΙΑ ΓΙΝΕΤΑΙ ΤΩΡΑ ΠΙΑ.

Γράψτε το σχόλιό σας

Για να αποστείλετε το σχόλιό σας, παρακαλούμε εισάγετε τον απαιτούμενο αριθμό: * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.