| Mobile | RSS

Ντοπινκ

Ημερομηνία δημοσίευσης: 15 March, 2008
Δεν υπάρχουν σχόλια | Κατηγορία: Διάφορα

Ντοπινκ

Intro

Διεθνείς οργανισμοί αναφέρουν την Ελλάδα ως τον μεγαλύτερο παραγωγό;; και διακινητή σκευασμάτων ντόπινκ!!!!

To the point

Αρχές του 2008 λίγους μήνες πριν από την Ολυμπιάδα του 2008η Ελλάδα συγκλονίζεται από την περίπτωση ντοπαρίσματος, όπου 10 από τους 11 αθλητές της Εθνικής Ομάδας Άρσης Βαρών βρέθηκαν ντοπαρισμένοι.

Σε αυτή την ιστορία, όλοι (πολιτικοί και υπεύθυνοι της ομάδας) ένιψαν τας χείρας τους, στρουθοκαμήλισαν, ένιωσαν έκπληξη, έκλειψη ή έκθλιψη, θλίψη, παράλειψη. Ένιωσαν οργή και θυμό. Αν και όλοι αυτοί οι υπεύθυνοι δεν γνώριζαν τους υπεύθυνους του ντοπαρίσματος (λες και η εθνική ομάδα είναι ένα ξέφραγο αμπέλι που όποιος θέλει μπαίνει μέσα και κάνει ό,τι θέλει), όλοι δήλωσαν αναρμόδιοι για το θέμα και παρέπεμψαν στην δικαιοσύνη, ενώ στο παρασκήνιο ψάχνουν απεγνωσμένα να βρουν άλλοθι.

Όλες αυτές οι συμπεριφορές αναδεικνύουν τα σοβαρά προβλήματα της οργάνωσης και του ελέγχου που διέπουν πολλές δραστηριότητες και οργανισμούς της σύγχρονης ελληνικής πραγματικότητας  και βεβαίως την ανευθυνότητα που διέπει τους κατά εκφώνηση μόνο υπεύθυνους.

Έτσι είναι προτιμότερο οι λέξεις υπεύθυνος και αρμόδιος να αντικατασταθούν από τις λέξεις ανεύθυνος και αναρμόδιος. 

Στην Ελλάδα γενικότερα είναι πολύ δύσκολο να βρεις υπεύθυνους και αρμόδιους

Έτσι λοιπόν, θα σημειώσω μερικές σκέψεις μου για το παραπάνω συμβάν

 1. Οι Έλληνες αθλητές λάμβαναν (με η χωρίς έγκριση, εν γνώσει ή εν αγνοία των ανεύθυνων παραγόντων) αναβολικά
 2. Στους Έλληνες αθλητές δίνονταν αναβολικά για βουβάλια.

Διερωτώμαι: εάν στους αθλητές της εθνικής ομάδας δίνονται αναβολικά, στους πολίτες αυτής της κοινωνίας υποθέτω πως κανείς δεν ασχολείται για την ποιότητα των τροφίμων που διακινείται και καταναλώνεται.

Τρανό παράδειγμα το γεγονός πως δύο μήνες μετά από αυτή την υπόθεση εμφανίστηκε ηλιέλαιο αναμεμιγμένο με ορυκτέλαιο. Σε αυτή την περίπτωση όπως τα ΜΜΕ έγραψαν και μετέδωσαν, ενώ υπήρχαν ειδοποιήσεις από την Ευρωπαϊκή Ένωση αρκετό καιρό πριν, κανείς αρμόδιος πολιτικός και κανένα αρμόδιο όργανο δεν ενήργησε για να διαφυλάξει την υγεία μας.

Να υποθέσω πως ήταν αφιερωμένοι στην υπόθεση του ντόπινκ, οπού πολλά «θα» ακούστηκαν όπως:

 • ΘΑ αποδοθούν ευθύνες όσο ψηλά και αν βρίσκονται
 • Το μαχαίρι ΘΑ φτάσει στο κόκαλο.
 • ΘΑ πέσει άπλετο φως.
 • ΘΑ, ΘΑ, ΘΑ

Για ακόμη μία φορά επιβεβαιώνεται ο τρόπος σκέψης και δράσης των πολιτικών:

 • Πρώτος στόχος η αποφυγή ευθυνών, άρα και του πολιτικού κόστους.
 • Δεύτερος στόχος όλοι μας γνωρίζουμε ποιος είναι… (η τσέπη τους…)

Outro

Αμέσως μετά την δημοσιοποίηση του σκανδάλου ντόπινκ, ακολούθησαν πλειάδα τηλεοπτικών δημοσιογραφικών εκπομπών στις οποίες παρακολουθήσαμε πόσο εύκολα και σε τι ποσότητες τα παράνομα αυτά σκευάσματα διατίθενται σε γυμναστήρια, αλλά και στην αγορά χωρίς κανένα έλεγχο.

Ακούσαμε πολλά ΘΑ.

Εγώ με τη σειρά μου θέτω ερωτήσεις και επερωτήσεις:

Ερωτήσεις:

 • Θα αποδοθούν ευθύνες στους ανευθυνους του σκανδάλουτόπινκ; Και όταν λέμε ευθύνες εννοούμε ευθύνες και όχι αποδιοπομπαίους τράγους.
 • Θα γίνεται έλεγχος για τα σκευάσματα που δίνονται στους Έλληνες αθλητές αλλά και για αυτά που κυκλοφορούν στο εμπόριο;
 • Όλα τα παραπάνω θα γίνουν σε εύλογο χρόνο;

Επερωτήσεις:

Εάν δεν συμβεί τίποτα από τα παραπάνω, υπάρχει κάποιος υπεύθυνος στον οποίο θα μπορέσουμε να απευθυνθούμε και να αξιώσουμε ευθύνες, ποινές και αποζημιώσεις;

ΥΓ

Αυτοί είναι οι πολιτικοί μας, έτσι κάνουν την εργασία τους: με πλήρη ευθύνη, συναίσθηση, σοβαρότητα, ήθος, ηθική σεβασμό προς τους εαυτούς τους, το λειτούργημά τους και τους πολίτες που τους ψήφησαν. Έτσι δικαιολογούν τις πλουσιοπάροχες αμοιβές τους και τις παχυλές τους συντάξεις.  Εκτός και εάν έχουν εντάξει και τους εαυτούς τους στο νέο ασφαλιστικό νομοσχέδιο…… ή οι πολιτικοί έχουν εξαιρέσει την σύνταξη τους από αυτό;;;;;;


Γράψτε το σχόλιό σας 1823 Συνολικές προβολές, 1 σήμερα |

Γράψτε το σχόλιό σας

Για να αποστείλετε το σχόλιό σας, παρακαλούμε εισάγετε τον απαιτούμενο αριθμό: * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.