| Mobile | RSS

Η απάτη της χρεοκοπίας: Από τις χρεοκοπίες του 1893 και του 1932 στο σήμερα.

——————-      Πρόσθεση στο άρθρο 1/11/2011      ——————-

Με αφορμή τις τελευταίες πολιτικές εξελίξεις όπως “ξαφνική αποστασία” βολευτών του ΜπαΤσόκ, “δημοψήφισμα”, “σωτήρες” της αντιπολίτευσης, κυβέρνηση “εθνικής σωτηρίας” από τα πολιτικά κόματα “δημοκρατικά” εκλεγμένα, επαναφέρουμε στην κορυφή των δημοσιεύσεών μας τοάρθρο “Η απάτη της χρεοκοπίας: Από τις χρεοκοπίες του 1893 και του 1932 στο σήμερα”. (Παρατίθεται πιο κάτω.)

Επίσης, εφιστούμε την προσοχή στους συμπολίτες μας λέγοντας πως οποιαδήποτε μέθοδος – ενέργεια εκβάλλεται από το σημερινό πολιτικό σύστημα έχει ως στόχο
αφενός
την διαιώνισή του σημερινού πολιτικο-οικονομικο-θρησκευτικού κατεστημένου και
αφετέρου
την αποδόμηση του ελληνισμού, την καταστροφή του κράτους και την παράδωσή του στους εχθούς των Ελλήνων που τυχαίνει μερικοί από αυτούς να είναι και οι σημερινοί παγκοσμιοποιητές.

Τόσα χρόνια όλοι οι “πολιτικοί” – προδότες και κατάσκοποι να λέμε καλύτερα – λετουργούσαν προδοτικά, εθνκτονικά, εθνοδιαμελιστικά, ελληνοκτόνα. Τόσα χρόνια έστηναν συνεχώς τους Έλληνες στον τοίχο με εμφύλιους, με πολέμους, με πράσινες, κόκκινες, μπλέ και ροζ χούντες υπό το κάλυμα της ψευτο-δημοκρατίας – οχλοκρατίας, της σωτηρίας κ.λπ.. Τόσα χρόνια διέλυαν κάθετι ελληνικό: την παιδεία, την πραγματική θρησκεία των Ελλήνων, τον πολιτισμό, την εκπαίδευση, το στρατό, την κοινωνία, την υγεία, την οικονομία, την παραγωγή. Τόσα χρόνια ενέπαιζαν και εγκληματούσαν κατά του ελληνικού λαού. Στην κυριολεξία αμέτρητα σκάνδαλα και χιλιάδες δισεκατομμύρια το φαγοπότι τους.

Τόσα χρόνια έστειναν Δεκεμβριανά, άφηναν τους γνωστούς – άγνωστους να τρομοκρατούν του πολίτες, ψέκαζαν με χημικά, χρησιμοποιούσαν τα ΜΜΕ για προπαγάνδα, φυλάκιζαν τους πατριώτες και άφηναν ελεύθερους τους εγκληματίες.

Τόσα χρόνια μόνο οργή, μίσος και εγκληματικότητα κάθε είδους για τους Έλληνες και την Ελλάδα. Δικαιώματα στους αλλόθρησκους, δικαιώματα στους αλλόφυλους, δικαιώματα στον πολυπολιτισμό, δικαιώματα στο ανθελληνικό, στο ελληνοκτόνο, στο εθνοκτόνο.

Δικαιώματα σε αυτό που στηρίζει την διεφθαρμένη και ελληνοκτόνα εξουσία τους και τους εσωτερικούς και εξωτερικούς φίλους τους.

—————————————————         ΤΟ ΑΡΘΡΟ       —————————————————    

2011 – Η Ελλάδα για τρίτη φορά στα τελευταία 120 χρόνια οδηγείται στην χρεοκοπία.

Στόχος του παρόντος άρθρου είναι να διαπιστώσει εάν οι προηγούμενες δύο πτωχεύσεις παρουσιάζουν κοινά σημεία με τη σημερινή “υπό χρεοκοπία” κατάσταση της Ελλάδας.

Α) Πτώχευση 1893 – Χαρίλαος Τρικούπης   –Vs   Πτώχευση 1932 – Μπένυ Ζελόμ   Vs-   Σημερινή κατάσταση

Τα κοινά σημεία:

 • 1893:  Η οικονομική κατάσταση της Ελλάδος είναι άσχημη και ευθύνονται όλες οι προηγούμενες κυβερνήσεις, οι οποίες παίζουν το θέατρο της ανευθυνότητας και της μετάθεσης ευθύνης μέσω γνωστών φράσεων τύπου  “Για την κατάσταση της Ελλάδας φταίνει ηπροηγούμενη κυβέρνηση…”, Παραλάβαε χάος…” κ.λπ..
  1932:  Η οικονομική κατάσταση της Ελλάδος είναι άσχημη και για αυτό ευθύνεται η γενικότερη οικονομική κρίση και η κατάρευση του χρηματιστηρίου της Νέας Υόρκης το 1929.
  Δηλαδή, ποτέ εδώ και 120 χρόνια δεν έφτεξε πολιτικός !!! ΠΟΤΕ !!!
 • 1893 & 1932:  Κατά τη διάρεκια της κρίσης οι τράπεζες εμφανίζουν προβλήματα: η ρευστότητα μειώνεται, άλλες πτωχεύουν και άλλες κερδοσκοπούν και στηρίζονται από την κυβέρνηση “για να μην χάσει τα χρήματα ο λαός”.
  Τελικά, ο λαός πάντα χάνει τα χρήματά του ενώ οι τράπεζες ΠΟΤΕ !!! Γιατί ; Γιατί απλούστατα εάν οι τράπεζες χάσουν τα χρήματά τους αυτόματα χάνεται και η ισχύς του συστήματος.
 • 1893 & 1932:  Εμφανίζονται “Φιλέλληνες” και “Εθνοσωτήρες” οι οποίοι είναι πρόθυμοι να “βοηθήσουν” τη Ελλάδας παρέχοντας δάνεια.
 • 1893 & 1932:  Οι δανειοδότες “Φιλέλληνες” της Ελλάδας δανείζουν την Ελλάδα με ληστρικούς όρους.
  Παρόλα αυτά οι “Ελληνικές” κυβερνήσεις που δανείζονται  προβάλουν τον εγκληματικό και δουλικό δανεισμό ως τεράστια επιτυχία !!!
 • 1893 & 1932:  Τα δάνεια αυτά στην συντριπτική πλειοψηφία τους προορίζονται για την πληρωμή των τόκων προηγούμενων δανείων. Ελάχιστα χρήματα προορίζονται για την οικονομική ανάπτυξη και κοινωνκή ευημερία.
  Όλες οι κυβερνήσεις, για να μειώσουν τις αντιδράσεις του κόσμου που βλέπει την οικονομική κρεμμάλα και υποδούλωση μέσω του δανεισμού, προπαγανδίζουν πως τα δάνεια θα προωθηθούν στην πραγματιή οικονομία, στον πολίτη και στην ανάπτυξη !
 • 1893 & 1932:  Οι δανειοδότες πριν δανείσουν την Ελλάδα φροντίζουν να εξασφαλίσουν τα δάνειά τους με εμπράγματες εξασφαλίσεις,  με συνθήκες και με συμβάσεις τύπου σημερινού μνημονίου (υποθήκευση δημόσιας γης και περιουσίας, ακίνητη περιουσία, εκμετάλλευση γης, παραγωγής και ορυκτού πλούτου) και όχι με άχρηστα ομόλογα.
  Δηλαδή, όλοι οι δανειστές γνωρίζουν πως δεν υπάρχει καμία περίπτωση να επαναεισπράξουν τα χρήματά του, γιαυτό και απαιτούν εμπράγματες υποθήκες.
 • 1893 & 1932:  Μετά την υπογραφή όλων των συμβάσεων υποθήκευσης το έργο της κυβέρνησης που εξετέλεσε πιστά τις οδηγίες και το σχέδιο των εξωτερικών παραγόντων τελειώνει. Η οργή του λαού είναι μεγάλη και η κυβέρνηση διώκεται ή αποχωρεί με τις νέες εκλογές.
  Εν τω μεταξύ, οικυβερνήσεις για να μαζέψου νχρήματα για τις αποπληρωμές των δανείων αυξάνουν τους φόρους σε σημείο εθνοκτονίας.
 • 1893 & 1932:  Το σύστημα όμως έχει ήδη προετοιμάσει τον νέο διάδοχο – νέα κυβέρνηση που έρχεται ως εθνοσωτήρας.
 • 1893 & 1932:  Ο νέος διάδοχος δηλώνει την πτώχευση της Ελλάδος και παραδίδει την οικονομκή άρα και πολιτική διοίκηση της Ελλάδας σε ξένες επιτροπές και οργανισμούς που ελέγχονται από τις μεγάλες ξένες δυνάμεις, και τους δανειστές μας.
 • 1893 & 1932:  Ο κόσμος είναι αγανακτησμένος και οργισμένος. Για να μην ξεσηκωθεί και οι ξένοι χάσουν τα κεκτημένα που κέρδισαν με την υπογραφή των προδωτιών συμβάσεων εκμετάλλευσης και υποθήκες (τύπου σημερινού μνημονίου) έχουν ήδη προετοιμάσει έναν πόλεμο εναντίων της Ελλάδας ή έναν εμφύλιο πόλεμο, μία δικτατορία, μία συγκυβέρνηση, έναν βασιλιά.
  Για την πτώχευση του 1893 το διεθνές λόμπυ που έβλεπε τον Τρικούπη να αντιστέκεται στα σχέδιά τους, αφενός έφερε τον λαϊσκιστή απατεώνα Δηλιγιάννη  που χειραγώγησε προς την λάθος κατεύθυνση την αγάπη των Ελλήνων για την πατρίδα τους και την μεταμόρφωσε σε αντιδραστικό-επιθετικό εθνικισμό, έστειλε την Ελλάδα στον Ελληνο-τουρκικό πόλεμο του 1897, με την βοήθεια των ξένων δυνάμεων και τωνδανειστών μας που, μετά την προσχεδιασμένη ήττα μας πήραν αυτά που ήθελαν…!!!
  Για την πτώχευση του 1932, τον εβραίο Μπενύ Ζελόμ ακολούθησε η Δικτατορία Μεταξά.
 • Αρχίζει εκ νέου η ήδη προετοιμασμένη οικονομική ανάπτυξη της πολιτικά & οικονομικά υποδουλωμένης και κατεστραμένης Ελλάδας. Οι κυβερνήσεις και οι επιχειρηματίες που συμετέχουν σε αυτή την ανάπτυξη είναι πλήρως ελεγχόμενοι από τις ξένες δυνάμεις και από τα αιώνια εβραιο-τουρκο-διεφθαρμενοελληνικά λόμπυ. Οι τράπεζες και οι μεγαλοεπιχειρηματίες γίνονται πάμπλουτοι και ο κόσμος που έχει βιώσει το έγκλημα, την προδοσία, τη βία, την απάτη και τον πόλεμο, είναι ο μόνος που εργάζεται για την ανοικοδόμηση και την αναδόμηση της κοινωνίας και της οικονομίας.

Β) Συμπερασματικά:

 • Οι πτωχεύσεις είναι στημένες από το διεθνές πολιτικο-οικονομικό κατεστημένο και σκοπός τους είναι η διατήρηση της ισχύος τους. Επειδή το χρήμα είναι άμεσα συνδυασμένο με την εξουσία, ο πλουτισμός των πολιτών σημαίνει απώλεια εξουσίας του συστήματος. Έτσι το σύστημα μεθοδεύει τις πτωχεύσεις ώστε ο λαός να απωλέσει τα χρήματα άρα και την εξουσία. (Ένας δεύτερος καθαρά οικονομικός λόγος στη χρησιμποτητα των πτωχεύσεων είναι η καταστροφή του πληθωριστικού χρήματος)
 • Η πτωχεύσεις είναι άριστα στημένες. Με μεθοδευμένες ενέργειες, προετοιμασία και λεπτομερή οργάνωση το διεθνές πολιτικο-οικονομικό σύστημα συνεργαζόμενο με την ελληνική πολιτική σκηνή όλων των κομμάτων στήνει τις οικονομικές κρίσεις και τα δημόσια ελλείματα.
  • Αρχικά προσπαθεί να διαλύσει την παραγωγή. Επίσης, δανείζει αφειδώς το κράτος για ανάπτυξη και δημόσια έργα τα οποία προορίζονται να περάσουν στο μέλλον σε ιδιώτες. (Οι μίζες, η διαφθορά και η ληστεία του δημόσιου πλούτου από τους διεφθαρμένους πολιτικούς που διογκώνουν τα ελλείματα είναι κάτι που λειτουργεί υπέρ του διεθνούς λόμπυ. Όσο μεγαλύτερο έλλειμα, τόσο καλύτερα για αυτούς.)
  • Στη συνέχεια μέσω του ιδιωτικού δανεισμού δημιουργεί στους πολίτες μία αίσθηση ευφορίας και πλούτου ώστε οι πολίτες να μην αντιληφθούν τις αρνητικές συνέπειες της οικονομικής καταστροφής που συντελείται από την διάλυση της παραγωγής και από τον δανεισμό του κράτους.
  • Όταν όλες οι προυποθέσεις για την πτώχευση είναι στημένες στο 100%, τότε ξεκινάει η ιστορία της πτώχευσης.
 • Οι προδοτικές κυβερνήσεις λένε στους πολίτες πως πρέπει να δανειστούν για να σωθεί η οικονομία, η Ελλάδα και ο καταθέσεις τους. Η αλήθεια είναι πως αυτό που θα σωθεί είναι το υπάρχων οικονομικο-πολιτικό λόμπυ και αυτός που θα πληρώσει είναι οι πολίτες, οι οποίοι θα υποδουλωθούν πολιτικά και οικονομικά.
 • Σε περίπτωση που υπάρξει κάποια αντίδραση από τους πολιτικούς ή του πολίτες, το διεθνές σύστημα έχει έτοιμο σχέδιο πίεσης που σχετίζεται με εσωτερική ή εξωτερική βία, όπως στημένες διαδηλώσεις και κοινωνικές εκρήξεις, εμφύλιους πολέμους, πολεμικές συρράξεις με γείτονες χώρες.

 bailout - πτώχευση

Σχετικοί σύνδεσμοι:

Πτώχευση 1893 – Χαρίλαος Τρικούπης

Πτώχευση 1932 – Ελευθέριος Βενιζέλος

Γράψτε το σχόλιό σας 3813 Συνολικές προβολές, 6 σήμερα |
Παρακολούθηση της συζήτησης με RSS

2 απαντήσεις στο “Η απάτη της χρεοκοπίας: Από τις χρεοκοπίες του 1893 και του 1932 στο σήμερα.”

Trackbacks

 1. Η απάτη της χρεοκοπίας: Από τις χρεοκοπίες του 1893 και του 1932 στο σήμερα. « Vanessa111's Weblog  
 2. Η απάτη της χρεοκοπίας: Από τις χρεοκοπίες του 1893 και του 1932 στο σήμερα. « Vanessa111's Weblog  

Γράψτε το σχόλιό σας

Για να αποστείλετε το σχόλιό σας, παρακαλούμε εισάγετε τον απαιτούμενο αριθμό: * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.