«Ο δολοφόνος συνεχίζει να τρέχει» ο τίτλος του περιοδικού, με τον «Θεό» με χέρια βαμμένα στο αίμα κι ένα καλάσνικοφ στην πλάτη

Καθώς πλησιάζει η επέτειος της επίθεσης στο Charlie Hebdo, το περιοδικό κυκλοφορεί με ένα εξώφυλλο που συνδυάζει το πένθος με το “ύφος” του περιοδικού για σάτιρα κάθε… ιερού και οσίου.

Κατά τη διάρκεια της εβδομάδας, στο Παρίσι έχουν προγραμματιστεί εκδηλώσεις για την επίθεση που έγινε πριν ένα χρόνο.

Την Τρίτη θα γίνουν τα αποκαλυπτήρια τιμητικής πλακέτας για τα θύματα. Η Τετάρτη είναι η ημέρα κυκλοφορίας του Charlie Hebdo ενώ την Πέμπτη ο πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ θα παραστεί σε ειδική εκδήλωση των δυνάμεων ασφαλείας.

Κεντρική εκδήλωση θα είναι την Κυριακή η συγκέντρωση στην Πλας ντε λα Ρεπουμπλίκ, οι συγκεντρώσεις στην οποία έχουν γίνει σύμβολο της άρνησης των Γάλλων να τρομοκρατηθούν.

Τι θέλει να πει ο “ποιητής” του εξωφύλλου;

Charlie-Hebdo2Το επετειακό τεύχος του Charlie Hebdo θα κυκλοφορήσει στα περίπτερα την Τετάρτη, όμως το εξώφυλλό του παρουσιάστηκε τη Δευτέρα: Ο τίτλος είναι «Έναν χρόνο μετά, ο δολοφόνος διαφεύγει», και σε μαύρο φόντο απεικονίζεται μια μορφή που χαρακτηρίζεται ως «θεός», να τρέχει με ένα καλάζνικοφ στην πλάτη.

Το μοναδικό χρώμα είναι το κόκκινο του αίματος στα ρούχα του. Αντί για φωτοστέφανο, η φιγούρα που απεικονίζεται έχει μια πυραμίδα με τον «παντεπόπτη οφθαλμό», ενώ στο κεντρικό άρθρο του, που υπερασπίζεται την κοσμικότητα, ο Λοράν Σουρισό, που έχει αναλάβει πλέον τη διοίκηση, καταδικάζει όσους ήλπιζαν στον θάνατο του Charlie Hebdo επειδή «τόλμησε να περιγελάσει τη θρησκεία».

Τι συμπέρασμα μπορεί να βγάλει κανείς με αυτό το εξώφυλλο; Μπορεί ο αρχισυντάκτης σε πρώτο πλάνο να θέλει να εκφράσει ότι το περιοδικό θα συνεχίσει “την επαναστατική του διάθεση” να σατιρίζει τις θρησκείες, σε δεύτερο όμως, μας θυμίζει τις απίστευτες δηλώσεις του Προέδρου Ολάντ στη Γαλλική τηλεόραση μετά το περιστατικό, όπου είπε ξεκάθαρα, ότι αυτοί “οι τρομοκράτες” είναι οι… Ιλλουμινάτι!

Και φυσικά, δεν είναι να απορεί κανείς με τα διπλά μηνύματα του περιοδικού, αφού αυτό πλέον ανήκει εδώ και καιρό στη γνωστή και μη εξαιρετέα οικογένεια των Rothschilds!