| Mobile | RSS

Βγενόπουλος και Κυπριακή “αριστερά” ΑΚΕΛ

Ημερομηνία δημοσίευσης: 7 November, 2015
Δεν υπάρχουν σχόλια | Κατηγορία: Κοινωνία, Οικονομία, Πολιτική

VGENOPOULOS

Πηγή: http://omirosalexandrou.blogspot.com

<<Offsite Γράφει ο/η Ο Πίκρης

Βγήκε προχθές και η κατάθεση Μιλτιάδη Νεοφύτου στον «Π» που επιβεβαιώνει αυτό που ξέρουμε όλοι, ότι και το ΑΚΕΛ τα πήρε από τον Βγενόπουλο. Και μάλιστα 2 εκατ. λίρες (3,4 εκατ. ευρώ). Φυσικά, ο  -παίζω με τις λέξεις- ΓΓ του ΑΚΕΛ θα μας πει και πάλι ότι «εξ όσων γνωρίζει το ΑΚΕΛ δεν πήρε μία» από τη Focus, γιατί στην πραγματικότητα τα πήραν άλλοι για αυτούς στο κόμμα: το δικηγορικό γραφείο (ίδιο της Ομόνοιας ) ή και ο Χριστόφιας «που τα είχε ανάγκη» για την εκλογή του. Και ενώ ο Χριστόφιας και το ΑΚΕΛ κατάπιαν τη γλώσσα τους, στην αντίπερα όχθη, ο κ. Αβέρωφ Νεοφύτου παραδέχτηκε πως το κόμμα του έλαβε λεφτά από τη Focus και του το πιστώνουμε. Τα λεφτά όμως δεν τα έλαβε ο κ. Νεοφύτου. Τα έλαβε -και το γνώριζε- ο Νίκος Αναστασιάδης, τότε πρόεδρος του κόμματος. Δηλαδή, οι δύο Πρόεδροι της Δημοκρατίας Χριστόφιας και Αναστασιάδης που φέρονται να έχουν λάβει άκοπα λεφτά-μίζες από τον Βγενόπουλο (μέσω Focus) κάνουν τις «πάπιες». Το πρόβλημα, αγαπητοί συμπολίτες, δεν είναι το θέατρο που παρακολουθούμε με τα πολιτικά κατάλοιπα της καταστροφής της χώρας μας, αλλά τι στο καλό περιμένουμε για να τους στείλουμε όλους στα σπίτια τους. Αντ’ αυτού, ακούμε και ανέκδοτα από τα δύο κόμματα περί «πολιτικού λόγου» στην προσπάθειά τους να δικαιολογήσουν την αύξηση του εκλογικού ορίου στο 4%-5% για δικό τους όφελος: για να μην ελεγχθούν για τη Focus. Διαβάστε περισσότερα και σχολιάστε πιο κάτω.

Ένας επιχειρηματίας από την Ελλάδα προσπαθώντας να κάνει τις δουλειές τους τάισε για τα καλά, μεταξύ άλλων (π.χ. Χριστόδουλος Χριστοδούλου), τα δύο μεγάλα κόμματα, ΔΗΣΥ και ΑΚΕΛ, τα οποία είχαν προέδρους τους κ. Χριστόφια και Αναστασιάδη. Το ΑΚΕΛ, που έχει ένα μαύρο μητρώο σε μετακινήσεις λεφτών μεταξύ «συνεργαζόμενων εταιρειών» και σωματείων, αλλά και κάποια στελέχη στη φυλακή (τον οικονομικό υπεύθυνο του κόμματος Βενιζέλο Ζαννέτο), προσπαθεί να πείσει τους αδαείς πολίτες, όλους εμάς, ότι το ΑΚΕΛ δεν πήρε λεφτά από τη Focus. Και αυτό το παιγνιδάκι με τις λέξεις το κάνει ο κ. Κυπριανού επειδή τα λεφτά δεν μπήκαν σε λογαριασμό επίσημο του κόμματος, αλλά πήγαν σε άλλους λογαριασμούς άλλων αδελφών εταιρειών και χρησιμοποιήθηκαν, μεταξύ άλλων, για την εκλογή του κ. Χριστόφια. Μια προσέγγιση που κάνει τους ανακριτές να χασκογελάνε, αφού η πραγματικότητα είναι πως το ΑΚΕΛ χρηματίστηκε και πως αυτό το γνωρίζουν ο Χριστόφιας που βγήκε και Πρόεδρος, αλλά και ο «καθαρός» σε προσωπικό επίπεδο κ. Κυπριανού.

Από την άλλη, έχουμε την παραδοχή του σημερινού προέδρου του ΔΗΣΥ πως το κόμμα του έλαβε λεφτά (50.000 ευρώ) από τη Focus, αλλά γνωρίζουμε όλοι πως το κόμμα έλαβε ακόμη 450.000 ευρώ τουλάχιστον, ενώ κάποιοι μιλάνε για 1 εκατ. ευρώ εισφορά/μίζα συνολικά.  Όλα αυτά τα γνώριζε ο Νίκος Αναστασιάδης, νυν Πρόεδρος της Δημοκρατίας, ο οποίος κόπτεται τάχατες για τη διαφάνεια. Γιατί δεν μιλάει;  Πότε θα τον καλέσουν για κατάθεση; Σε άλλη χώρα δεν θα είχε παραιτηθεί ο Πρόεδρος μετά από τέτοιες παραδοχές και πραγματικότητες; Όχι στην Κύπρο…

Οι δύο Πρόεδροι, νυν και τέως, έχουν λάβει λεφτά από τον κ. Βγενόπουλο μέσω Focus. Αυτή είναι η πραγματικότητα. Κι όμως, ο ένας, ο πλέον απαράδεκτος Πρόεδρος που πέρασε από την Κύπρο οδηγώντας τη στη σημερινή κατάντια έχει και το θράσος και μιλάει ακόμη (θα έπρεπε να είναι στη φυλακή ή έστω στην ειδική πτέρυγα για κρατούμενους στο νοσοκομείο για το Μαρί, εκτός των άλλων όλων), ενώ  ο άλλος, με τα δικά του σκάνδαλα και ματσαράγκες (εκροές κεφαλαίων συμπεθέρων, Ρίκκος, Χρυστάλλα, δικηγορικό του γραφείο και Ρώσοι, Ryanair κ.λπ.) να βρίσκονται στον αέρα, απολαμβάνει ακόμη την καρέκλα του Προεδρικού πετώντας για μας τα αρνάκια από καιρού εις καιρόν και καμιά δήλωση του στυλ «δεν θα ανεχθώ τη διαπλοκή».

Τα δύο μεγάλα κόμματα, δε, σκαρφίστηκαν την αύξηση του ποσοστού εισδοχής στη Βουλή στο 4%-5% για να αφήσουν έξω από τη Βουλή όλους, πλην του ΔΗΚΟ (που θα χωρίσει μετά τις εκλογές σε δύο αφού περάσει το νέο εκλογικό μέτρο) και ίσως της Συμμαχίας Πολιτών. Με αυτό τον τρόπο, το σκάνδαλο της Focus και πολλές άλλες ξημαρισιές τους θα μείνουν για πάντα ατιμώρητα.

Αν θέλουμε λοιπόν οι πολίτες να δούμε μια Βουλή τρικομματική με δυνατές παρουσίες από ΔΗΣΥ και ΑΚΕΛ λόγω ψηλού εκλογικού μέτρου και αποχής, τότε καθίστε στον καναπέ και παρακολουθείτε αυτό το θέατρο του παραλόγου από τους ανθρώπους που κατέστρεψαν τον τόπο μας και, όπως λένε και στην Ελλάδα και συγχωρέστε με για τη βρόμικη γλώσσα, «ξύστε τα τέτοια σας». Αφήστε να εκλεγεί μια Βουλή που, αφήνοντας έξω κόμματα με 3 και 4 % και με βάση και την αποχή, θα εκπροσωπεί κάτω του 50% του λαού. Αφήστε τους να σας δουλεύουν κανονικά.>>

Γράψτε το σχόλιό σας 2588 Συνολικές προβολές, 1 σήμερα |

Γράψτε το σχόλιό σας

Για να αποστείλετε το σχόλιό σας, παρακαλούμε εισάγετε τον απαιτούμενο αριθμό: * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.