| Mobile | RSS

Ο Σαμαράς, ο Κωσταράκος, ο Κινέζος Πρωθυπουργός και ο Κινέζος Αρχηγός Στρατού

Αντιγράφουμε δύο άρθρα και καθένας ας καταλάβει τι είδους “ανάπτυξη” ετοιμάζει ο Σαμαράς με την Κίνα. Την Κίνα που έχει υποδουλώσει τη μισή Αφρική τουλάχιστον, την Κίνα που για να αναπνεύσεις καθαρό αέρα τον αγοράζεις από τα supermarket, την Κίνα που βλέπουν το ηλιοβασίλεμα σε γιγαντο-οθόνες λόγω της ρύπανσης, της Κίνας που μπορεί κάποιος να συσκευάσει ζωντανά ζώα και να τα βάλει στα ράφια των supermarkets, της υπερ-κομμουνιστικοκρατικοκαπιταλιστικής Κίνας των 100 εκατομμυρίων πλουσίων και του 1,5 δις μερακαμματιάρηδων του ενός δολαρίου την ημέρα.

Την Κίνα του Δράκου, της στοάς Hong (μαζί με την Κορεάτικη στοά Moon->βλέπε και Ban ki Moon-ΟΗΕ) και της μαφίας των Τριάδων.

—————————–        1o ΑΡΘΡΟ       —————————–

Αντιγράφουμε από την ιστοσελίδα: http://www.news.gr/politikh/esoterikh-politikh/article/162275/sth-rodo-o-kinezos-proedros.html

Στη Ρόδο ο Κινέζος πρόεδρος

Τον Σι Τζινπίνγκ υποδSamaras-SiGipingέχθηκε ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς – Επίσκεψη με υψηλή συμβολική πολιτική σημασία

Λίγο πριν τις 2 μετά το μεσημέρι έφθασε στο αεροδρόμιο της Ρόδου ο Πρόεδρος της Κινάς Σι Τζινπίνγκ, ο οποίος θα διανυκτερεύσει στο νησί πριν αναχωρήσει αύριο για τη Βραζιλία, όπου θα συμμετάσχει στη σύνοδο κορυφή των BRICS (Βραζιλία, Ρωσία, Ινδία, Κίνα και Νότια Αφρική).

Τον Πρόεδρο της Κίνας υποδέχθηκε ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, συνοδευόμενος από τους Ν.Δένδια και Ν. Μηταράκη, ενώ τόσο στον χώρο του αεροδρομίου όσο και σε ολόκληρο το νησί έχουν τεθεί σε ισχύ αυξημένα μέτρα ασφαλείας.

Στη συνέχεια, ο Κινέζος Πρόεδρος μετέβη σε κεντρικό ξενοδοχείο του νησιού όπου θα διαμείνει και στο οποίο του παρέθεσε γεύμα ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κάρολος Παπούλιας, ο οποίος βρίσκεται στο νησί γι αυτόν τον λόγο. Το απόγευμα, ο κ. Τζινπίνγκ επισκέφηκε το Κάστρο των Ιπποτών και ξεναγήθηκε στα αξιοθέατα της Μεσαιωνικής Πόλης.

Ο πολιτισμός και οι αξίες των δύο χωρών είναι ακρογωνιαίοι λίθοι που διαμόρφωσαν τον πολιτισμό της ανθρωπότητας, τόνισε στην ομιλία του ο κ. Σαμαράς. Ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε επίσης στη βαθειά φιλία μεταξύ των λαών Ελλάδας και Κίνας και επισήμανε ότι η Ελλάδα γεωστρατηγικά αποτελεί πυλώνα σταθερότητας σε μία περιοχή με πολύ υψηλό πολιτικό δείκτη αστάθειας. «Και θέλω να σας πω» είπε ο κ. Σαμαράς «ότι πιστεύω βαθειά ότι η στρατηγική εταιρική μας σχέση θα διευρύνεται συνεχώς, όσο και η παρουσία της χώρας σας θα διευρύνεται στο διεθνές προσκήνιο».

Εκφράζουμε τη βαθειά μας εκτίμηση προς την Κίνα και τον λαό της κατέληξε ο κ. Σαμαράς, γιατί σε πραγματικά δύσκολες ώρες, όπως ήταν η τελευταία κρίση στην Ελλάδα και στην Ευρωζώνη, έδειξε η κινεζική ηγεσία φιλία, υπευθυνότητα και υποστήριξε τις προσπάθειες της Ελλάδας για έξοδο από την κρίση και αυτό είναι άλλη μία υπεύθυνη απόδειξη του εποικοδομητικού ρόλου της Κίνας στο παγκόσμιο σύστημα -εκτός από τη φιλία μας- και για σταθερότητα και για ειρήνη.

«Η Κίνα αποδίδει μεγάλη σημασία στη σχέση της με την Ελλάδα. Θέλουμε πολύ να κάνουμε κοινές προσπάθειες, μαζί με την ελληνική πλευρά να ανοίξουμε τη νέα εποχή για τις διμερείς μας σχέσεις, όσον αφορά τις συνολικές στρατηγικές εταιρικές σχέσεις Κίνας- Ελλάδας» επισήμανε από την πλευρά του ο Πρόεδρος της Κίνας.

«Η Κίνα και η Ελλάδα έχουν μία φυσική φιλία και φυσικά πολύ στενά συναισθήματα μεταξύ τους. Μπορούμε να πούμε ότι η Ελλάδα είναι η πιο φιλική και η πιο αξιόπιστη χώρα μέσα στην Ευρώπη για την Κίνα» τόνισε επίσης ο Πρόεδρος της ασιατικής χώρας, χαρακτηρίζοντας άριστες τις ελληνοκινεζικές σχέσεις.

Παρά το γεγονός ότι η επίσκεψη του Κινέζου προέδρου είναι ιδιωτική, έχει συμβολική σημασία και αναμένεται κατά τη διάρκεια των συναντήσεων, να συζητηθούν θέματα που αφορούν τη διεύρυνση της οικονομικής συνεργασίας μεταξύ των δύο χωρών, ενώ εκ των πραγμάτων συνιστά προβολή του ελληνικού τουρισμού και παρότρυνση του Προέδρου προς τους πολίτες της χώρας του, να επισκέπτονται την Ελλάδα.

Ο πρόεδρος της Κίνας θα αναχωρήσει αύριο το πρωί, από τη Ρόδο.

—————————–        2o ΑΡΘΡΟ       —————————–

http://www.crashonline.gr/-  Ενισχύεται η στρατιωτική συνεργασία Ελλάδας – Κίνας

Kostarakos-Kinezos

Την ενίσχυση και την εμβάθυνση των διμερών σχέσεων στο στρατιωτικό τομέα συμφώνησαν Κίνα και Ελλάδα, σύμφωνα με όσα προκύπτουν από τα αποτελέσματα των συνομιλιών που είχαν στο Πεκίνο οι αρχηγοί ΓΕΕΘΑ των δύο χωρών.

Όπως ανακοινώθηκε από το Γενικό Επιτελείο Εθνικής Άμυνας, στις συνομιλίες του αρχηγού ΓΕΕΘΑ, στρατηγού Μιχαήλ Κωσταράκου, με τον αντιπρόεδρο της Κεντρικής Στρατιωτικής Επιτροπής, στρατηγό Fan Changlong και με τον ομόλογό του, στρατηγό Fang Fenghui έγινε θετικά δεκτή η ελληνική πρόταση για παροχή ναυτικών διευκολύνσεων σε κινεζικά πλοία που ενεργούν στη Μεσόγειο.

Επίσης επιβεβαιώθηκε η πρόθεση της κινέζικης πλευράς για διεξαγωγή κοινών ναυτικών ασκήσεων εντός του 2014.

Ειδικότερα από τη συνάντηση των δύο ανδρών προέκυψαν τα εξής:

• Έγινε αποδεκτή η ελληνική πρόταση για αποστολή Κινέζων παρατηρητών στο Πολυεθνικό Συντονιστικό Κέντρο Στρατηγικών Θαλάσσιων Μεταφορών (ΠΟΣΚΕΣΘΑΜ), με σκοπό τη συνεργασία στον τομέα των στρατηγικών θαλάσσιων μεταφορών.
• Η Κίνα αντιμετωπίζει θετικά τη συμμετοχή Κινέζων στρατιωτικών στο Κέντρο Εκπαίδευσης Ναυτικής Αποτροπής (ΚΕΝΑΠ) στη Σούδα.
• Συμφωνήθηκε η τοποθέτηση Κινέζων καθηγητών στη στρατιωτική σχολή ξένων γλωσσών, που θα αρχίσει να λειτουργεί από τον Οκτώβριο. Σημειώνεται ότι στο Στρατιωτικό Πανεπιστήμιο της Κίνας λειτουργεί αντίστοιχο τμήμα εκμάθησης της ελληνικής γλώσσας.
• Η Κίνα αντιμετώπισε θετικά την πρόσκληση του Έλληνα αρχηγού για τη συμμετοχή Κινέζων αξιωματικών στα τρία διεθνή σχολεία που θα λειτουργήσουν στην Ελλάδα στην αγγλική γλώσσα το 2015 -το διεθνές τμήμα σπουδών στη ΣΕΘΑ, επιχειρησιακής σχεδίασης στην ΑΔΙΣΠΟ και το σχολείο πληροφοριών.
• Συμφωνήθηκε η διατήρηση ανταλλαγής των επισκέψεων υψηλού επιπέδου.
• Στο πλαίσιο της επίσκεψης, υπεγράφη το Πρόγραμμα Στρατιωτικής Συνεργασίας (ΠΣΣ) μεταξύ των δύο χωρών.

Ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ επισκέφθηκε, επίσης, την έδρα της 6ης τεθωρακισμένης Μεραρχίας και τη Διοίκηση Αντιαεροπορικής Άμυνας του Πεκίνου καθώς και τη Ναυτική Διοίκηση της Σανγκάης πριν από την ολοκλήρωση της επίσκεψής του την Παρασκευή.

Γράψτε το σχόλιό σας 2967 Συνολικές προβολές, 2 σήμερα |
Tags:

Γράψτε το σχόλιό σας

Για να αποστείλετε το σχόλιό σας, παρακαλούμε εισάγετε τον απαιτούμενο αριθμό: * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.