| Mobile | RSS

Δημόσιο χρέος = Πέτσινο χρέος Νο1

Ημερομηνία δημοσίευσης: 8 April, 2011
Δεν υπάρχουν σχόλια | Κατηγορία: Οικονομία


Δημόσιο χρέος = Πέτσινο χρέος Νο1

Τυπωμένο (πληθωριστικό χρήμα)

 

Οι κεντρικές τράπεζες μπορούν και τυπώνουν χρήμα, το οποίο στη συνέχεια οι ειδήμονες οικονομολόγοι το ονομάζουν πληθωριστικό.

Ποτέ όμως κανείς δεν κάθισε να σκεφτεί γιατί το κάνουν αυτό, εάν πρέπει να το κάνουν, με ποιο τρόπο πρέπει να το κάνουν και γιατί το ονομάζουν έτσι, δηλαδή πληθωριστικό. Επίσης, δεν μας έχουν πει οι κύριοι τραπεζίτες ποιος τελικά είναι και ο μεγάλος κερδισμένος από αυτή την τακτική.

(Για όσους δεν κατέχουν οικονομικά πληθωρισμός σημαίνει απώλεια αξίας! Δηλαδή, πληθωρισμός 4% ετησίως σημαίνει πως εάν στην αρχή ενός έτους είχατε 1.000 ευρώ, στο τέλος του έτους θα είναι σαν να έχετε 960 ευρώ. Επειδή βέβαια δεν υπάρχει κάποιο σύστημα επιστροφής πληθωριστικού χρήματος, η μέθοδος που χρησιμοποιείται αντί για την επιστροφή των χρημάτων είναι η αύξηση της αξίας των αγαθών!!!

 Δηλαδή αντί να επιστρέψετε 40 ευρώ πληθωριστικό χρήμα στις τράπεζες πολύ απλά θα χρειάζεστε 40 ευρώ περισσότερα ώστε να αγοράσετε τις ίδιες υπηρεσίες – αγαθά).

 

Οι τράπεζες ως χρηματοπιστωτικοί οργανισμοί μπορούν να δανείζουν 9 φορές περισσότερο χρήμα από το ποσό των καταθέσεων που έχουν, μέσω του νόμου που ονομάζεται «Κλασματικό αποθεματικό τραπεζικό σύστημα» (fractional reserve banking).

 

  • Εάν λοιπόν ο απλός πολίτης τυπώσει χρήμα θα χαρακτηριστεί ως παραχαράκτης και θα πάει στην φυλακή.
  • Εάν το κάνει η τράπεζα θα είναι κερδοφόρος (και βεβαίως νόμιμη αφού κάποιος τραπεζίτης πρότεινε κάτι και κάποιοι πολιτικοί με νομοθετικές εξουσίες συμφώνησαν με τον τραπεζίτη και νομιμοποίησαν την άποψή του).
  • Εάν το κάνουν οι Κεντρικές Τράπεζες θα είναι για την προστασία του πολίτη, την προστασία της οικονομίας και του δημόσιου συμφέροντος.

 

Ένα είναι σίγουρο:

Το πέτσινο χρήμα εάν “βγει”, δηλαδή κυκλοφορήσει στην αγορά, πρέπει οπωσδήποτε να “ξαναμπεί” στη θέση του, δηλαδή να μαζευτεί πίσω!!!!

Για όποιον δεν κατάλαβε, εάν αφήσεις το “πληθωριστικό χρήμα” μέσα στην αγορά για πολύ καιρό τότε η αγορά καταστρέφεται καθώς το χρήμα χάνει την αξία που αντιπροσώπευε αρχικά και τα πάντα υφίστανται υπερτιμήσεις, όπως η αξία της εργασίας, η αξία των αγαθών, η αξία των κερδών που προέρχονται από την εμπορία χρήματος κ.λπ..

 

Τι πρέπει λοιπόν να συμβεί ώστε να μην καταστραφεί η αγορά;

α) να μαζευτεί το χρήμα πίσω στις τράπεζες στεγνώνοντας την αγορά από χρήμα

β) να κάνεις το πέτσινο χρήμα πραγματικό αγοράζοντας περιουσιακά στοιχεία και γενικότερα πάγια στοιχεία σε χαμηλές – υπερβολικά υποτιμημένες τιμές.

 γ) να περιμένεις καιρό ώστε να αποκτήσει το κυκλοφορούν χρήμα την πραγματική του αξία: αυτό θα συμβεί με την πάροδο του χρόνου και την βαθμιαία παραγωγή πλούτου που αντισταθμίζει την αρχική απώλεια της αξίας του χρήματος, γεγονός όμως που σημαίνει πως η εργασία πληρώνεται λιγότερο απ’ όσο πρέπει.

 

Εξετάζοντας τα πράγματα από καθαρά οικονομική σκοπιά (και όχι γεοστρατηγική, πολιτική, φυλετική ή κάτι άλλο), η Ελλάδα και μετέπειτα τα P.I.G.S. (Portugal, Italy, Greece, Spain) προορίζονται ακριβώς για αυτό το λόγο: Να χρησιμοποιηθούν ώστε μέσω των τριών προαναφερθέντων μεθόδων να καλυφθεί το πληθωριστικό χρήμα που έχουν προωθήσει στις αγορές η ΕΚΤ και οι υπόλοιπες τράπεζες με τις πολύπλοκες τραπεζολογιστικές αλχημείες όπως τιτλοποιήσεις, ενυπόθηκα δάνεια, δομημένα ομόλογα, cds, κ.λπ.. .

 

Έρχεται λοιπόν το Δ.Ν.Τ., η Ε.Ε., η Ε.Κ.Τ. και το προδοτικό ΠΑ.ΣΟ.Κ. του αμερικανόδουλου – εβραιογενή Jefry με τους κολλητούς του τραπεζίτες από την Goldman Sachs, Soros κ.λπ. (αλλά και οι πολιτικοί άλλων κομμάτων ) και μιλάνε για Δημόσιο χρέος εγκλωβίζοντας τους πάντες άσχετους και ημισχετικούς σε αυτό και κανείς δεν ψάχνει να διαπιστώσει σημαντικά γεγονότα που αφορούν σε αυτό, όπως:

  • ποιος δημιούργησε το χρέος
  • πώς δημιουργήθηκε το χρέος
  • και ποιο ενεργητικό αντιπροσωπεύει το χρέος, δηλαδή, ποια ήταν η αύξηση της περιουσίας του ελληνικού δημοσίου που προέκυψε από τον δανεισμό και ποια ήταν τελικά η ωφέλεια του ελληνικού δημοσίου;

Αντίθετα, οι συζητήσεις περιορίζονται μόνο στην ερώτηση ποιος θα πληρώσει το χρέος, θέτοντας σαν μοναδική απάντηση τον “συνήθη ύποπτο”: ο λαός !!!!!!!!!!!!!!

 

Σ’ αυτή την προπαγάνδα έχουν τυφλωθεί όλοι εκτός από εκείνους που είναι ενημερωμένοι και γνωρίζουν τα θέματα της οικονομίας και ιδίως του τραπεζικού συστήματος εις βάθος και από κοντινή απόσταση.

 

Ο λαός είναι σοφός και γνωρίζει ένα πράγμα: ότι το χρέος δεν είναι δικό του.

Εξηγείστε λοιπόν κύριοι πολιτικάντηδες (και όχι πολιτικοί) στον αγρότη, στον ψαρά, στον υπεύθυνο και εργατικό δημόσιο υπάλληλο, στον ελεύθερο επαγγελματία, στον έμπορο, στο συνταξιούχο, στον παραγωγό, στην γιαγιά και τον παππού που παίρνει την φτωχο-συνταξούλα του, γιατί είναι υπεύθυνος για το Δημόσιο Χρέος!!!!!!!

 

Διότι για Δημόσιο χρέος συζητάμε και όχι για ιδιωτικό χρέος και αυτό έχω την εντύπωση πως δεν έχει γίνει αντιληπτό ακόμη !!!!!!

 

Και μην μου πείτε για φόρους που ίσως να μην πλήρωνε κάποιος ή για αποδείξεις που μπορεί να μην έκδιδε, με αποτέλεσμα τα έσοδα των ταμείων ή τα φορολογικά έσοδα να ήταν μειωμένα: ήταν θέμα της πολιτείας να διατηρεί την ευνομία, να διαφυλάττει τους νόμους που η ίδια είχε θεσπίσει προστατεύοντας την πλειοψηφία των πολιτών από τους παρανομούντες πολίτες, προστατεύοντας τα δικαιώματα τους,  την δημόσια και ιδιωτική περιουσία μας. Και στο κάτω-κάτω, εάν το κράτος είχε μειωμένα έσοδα ας άλλαζε τακτική στην κυβερνητική της και ας επανασχεδίαζε τον κρατικό προϋπολογισμό με λιγότερα χρήματα.

Μην μου μιλήσετε ούτε για την καλοπέραση των Ελλήνων που ακούμε ως δικαιολογία για την δημιουργία του Δημόσιου Χρέους ή για την ατάκα πως «Οι Έλληνες θέλουν να κάθονται και να πληρώνονται». Όλα αυτά αφορούν στην ιδιωτική συμπεριφορά καθενός και στο ιδιωτικό χρέος καθενός. Δεν αφορούν και δεν σχετίζονται με το δημόσιο χρέος.

 

 

Και για να μην μακρηγορώ, θέτω την τελευταία και ποιο σημαντική ερώτηση:

Ποιος έχει τη δυνατότητα, επαναλαμβάνω, ποιος έχει τη δυνατότητα, ποιος μπορεί δηλαδή και όχι ποιος πρέπει να πληρώσει το πέτσινο χρέος !!!!!

Ποιος; είναι πολύ απλό. Μόνο αυτός που παράγει πλούτο μπορεί να πληρώσει το πέτσινο χρέος !!!!!!!!

  • Ο λαός θα κληθεί να πληρώσει από την τσέπη του τα πέτσινα χρήματα που ονομάστηκαν λαθραία Δημόσιο Χρέος, ώστε να μαζευτεί το πέτσινο χρήμα. Πώς θα συμβεί αυτό: με τη φορολογία.
  • Μόνο η Δημόσια περιουσία μπορεί να μετατρέψει τα πέτσινα χρήματα σε πραγματική αξία. Πώς; Αγοράζοντας σε εξευτελιστικές τιμές οικόπεδα, Δημόσιες εταιρείες, γη και έδαφος με ορυκτό πλούτο.
  • Μόνο η αύξηση των τιμών των αγαθών (πληθωρισμός τιμών) που θα συμβεί ταυτόχρονα με τη σταθερότητα των αμοιβών και των μισθών μπορεί να επαναφέρει την πραγματική αξία στο πέτσινο χρήμα.

 

Αυτή είναι η αλήθεια και αυτή η πραγματικότητα ξεκινάει με το “σωτήριο” πακέτο στήριξης:

Για όποιον δεν το έχει καταλάβει, οι δύσκολες μέρες φτώχειας, εγκληματικότητας, βίας, συγκρούσεων, απώλειας της δημόσιας περιουσίας και ίσως και της ιδιωτικής, απώλειας ελευθεριών, εργατικής-οικονομικής σκλαβιάς και εργασιακού μεσαίωνα μόλις ξεκίνησε….

 

Γιατί;

Γιατί οι πολιτικοί μάς πρόδωσαν και αποδεχθήκανε κάτι που δεν έπρεπε, αν και είχαν την ευκαιρία να μην το κάνουν.

 

Σχετικοί σύνδεσμοι

http://big-blank.pblogs.gr/2010/01/to-hrhma-meros-a.html

http://big-blank.pblogs.gr/2010/01/to-hrhma-meros-b.html

http://www.greektube.org/content/view/139429/2/

http://www.kepik.gr/?p=805

http://www.sofokleous10.gr/portal2/toprotothema/toprotothema/——-rothschild-2010060123975/

Γράψτε το σχόλιό σας 3769 Συνολικές προβολές, 1 σήμερα |

Γράψτε το σχόλιό σας

Για να αποστείλετε το σχόλιό σας, παρακαλούμε εισάγετε τον απαιτούμενο αριθμό: * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.