| Mobile | RSS

Ο εμπαιγμός του Ελληνικού κοινοβουλίου σε συμπαιγνία με τις εφημερίδες και τους “εταίρους”

Α)
Στις 7-11-2012, κατά τη συνεδρίαση της βουλής-αβουλίας για το μνημόνιο Νο3, οι βουλευτές του Σύριζα διαδήλωσαν:

α) αποδεικνύοντας με αυτό τον τρόπο την ανικανότητά τους για ουσιαστική αντιπολίτευση

β) δηλώνοντας με αυτό τον τρόπο πως δεν θα έπρεπε να είναι βουλευτές και πως τα δισεκατομμύρια που έχουν εισπράξει τόσες δεκαετίας τα έχουν εισπράξει χωρίς λόγο και πρέπει να τα επιστρέψουν πίσω καθώς δεν υπάρχει εμφανέστερος εμπαιγμός από το να ζητάς την ψήφο, να τάζεις, να υποκρίνεσαι τον μαχητή για δεκαετίες και να μην κάνεις τίποτα απ’ όλα αυτά

γ) δηλώνοντας ξεκάθαρα πως είναι αποτελεσματικοί μόνο όταν πρόκειται για τα δικά τους παιδιά, δηλαδή, τους υπαλλήλους της Βουλής [διαβάστε εδώ τα προνόμια των υπαλλήλων της Βουλής – http://www.imerisia.gr/article.asp?catid=26510&subid=2&pubid=112946797]

δ) αναδεικνύοντας τον αυταρχισμό και την διαρκή χούντα του υποτίθεται δημοκρατικού συστήματος διακυβέρνησης από όλα τα κόμματα

— . —

Β)
Το Πασόκ, η ΝΔ και η ΔΗΜΑΡ απέδειξαν πως έχουν την ίδια πολιτική, καθώς το ΠΑΡΟΝ της ΔΗΜΑΡ θεωρείται ως ΝΑΙ ΣΤΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ. Και να μην ξεχνάμε πως η ΔΗΜΑΡ προέρχεται από τον Σύριζα και με τη σειρά του ο Σύριζα προέρχεται κυρίως από το πρώην ΚΚΕ Εσωτερικού, το οποίο με τη σειρά του προέρχεται από το ΚΚΕ. Και από τον καιρό του ΚΚΕ μέχρι σήμερα στον πυρήνα όλων αυτών των κομμάτων δεν έχει αλλάξει τίποτα.

Τελικά το μνημόνιο οι παραπάνω το ψηφίσανε για τελευταία φορά, όπως είπανε, αλλά ο Σόιμπλε και οι φίλοι του μάλλον έχουν διαφορετική άποψη. Γι’ αυτό, οι παραπάνω ας προετοιμάζονται να ψηφίσουν και το μνημόνιο Νο 4. Ας δούμε τι λέει ο Βαυαρός  Σόϊμπλε, απόγονος – όπως λένε κάποιες ιστοσελίδας – του Χιτλερικού Γκέρινκ (http://paratiritirio-amarousiou.blogspot.gr/2012/04/blog-post_7783.html) και όχι Γερμανός, αλλά Σουηβός (κατά το βιβλίο Δύο Δευτερόλεπτα.. πριν τη γενοκτονία).

— . —

Γ)
Στο άρθρο της εφημερίδας Ναυτεμπορική με τίτλο Σόιμπλε: Ίσως καθυστερήσει η απόφαση για την Ελλάδα [Οικονομία (Ελλάδα)08/11/2012 14:35:00], http://www.naftemporiki.gr/finance/story?id=2250887 αναγράφεται:

Δεν έχουμε περάσει ακόμα τον κάβο με την Ελλάδα», ανέφερε ο κ. Σόιμπλε και εκτίμησε ότι δεν θα ληφθούν αποφάσεις για την εκταμίευση της επόμενης δόσης μέσα στις ερχόμενες εβδομάδες, παρά την υπερψήφιση των νέων μέτρων λιτότητας από το ελληνικό κοινοβούλιο. […]

“Από την πλευρά του, ο επικεφαλής της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας Μάριο Ντράγκι, αν και χαρακτήρισε πολύ σημαντικό βήμα την ψήφιση των νέων μέτρων λιτότητας από την ελληνική Βουλή, τόνισε πως η ΕΚΤ δεν θα μπορέσει να βοηθήσει πολύ περισσότερο την Ελλάδα με τα δάνεια που έχει λάβει επειδή απαγορεύεται να χρηματοδοτεί απευθείας κυβερνήσεις.

Η κεντρική τράπεζα συμφώνησε νωρίτερα φέτος να αποποιηθεί, μέσω των κυβερνήσεων, τα όποια κέρδη προκύπτουν τα τελευταία τρία χρόνια από τα ελληνικά ομόλογα που κατέχει – ποσό που ανέρχεται περίπου στα 5 δισ. ευρώ. Παραμένει ωστόσο η πιθανότητα να αποποιηθεί και τα κέρδη που έχουν συσσωρευτεί πέραν αυτών της τελευταίας τριετίας, χρησιμοποιώντας την ίδια μέθοδο που χρησιμοποίησε και στο παρελθόν.

Το σύνολο αυτών των κερδών ανέρχεται στα 12-15 δισ. ευρώ και θα μπορούσαν να δοθούν στις εθνικές κεντρικές τράπεζες, οι οποίες με τη σειρά τους θα τα έδιναν στις κυβερνήσεις τους. Αυτές μετά θα μπορούσαν να τα δώσουν στην Ελλάδα. «Εξαρτάται από τις κυβερνήσεις να αποφασίσουν αν θέλουν να χρησιμοποιήσουν αυτά τα κέρδη για την Ελλάδα» είπε ο κ. Ντράγκι.

Την ίδια ώρα, όπως μεταδίδει το Reuters, το ζήτημα του χρέους της χώρας όχι μόνο δεν έχει λυθεί, αλλά οι διεθνείς δανειστές εξακολουθούν να διαφωνούν ακόμη και για το μέγεθός του.”

— . —

Ας δούμε τώρα τι προσπαθούν να πετύχουν αυτοί που ψήφισαν το μνημόνιο για να σωθεί η Ελλάδα. Παραθέτουμε άρθρο από την εφημερίδα Το Βήμα, η οποία – δεν νομίζω να έχει κανείς αντίρρηση – εκφράζει άμεσα, ούτε καν έμμεσα, το πολιτικό καθεστός ή ακόμη δίνει ή παρουσιάζει πολιτικες γραμές…:


Δ)
Στο άρθρο της εφημερίδας Το Βήμα με τίτλο ” Μπορεί να είναι τόσο ξεφτιλισμένοι οι Ευρωπαίοι; Παιγνίδια από Σόιμπλε και ΙMF την επομένη της ψηφοφορίας των μέτρων”, [ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ:  08/11/2012 18:13], http://www.tovima.gr/politics/article/?aid=482942, αναγράφεται:

“… Η ελληνική πολιτική και η ελληνική κοινωνία δεν μάτωσαν για να δεχθούν τέτοιες εξευτελιστικές συμπεριφορές και στάσεις.

 Αν επιχειρήσουν [σημ. greek-politics: οι Ευρωπαίοι, ΕΚΤ, ΕΕ, κ.λπ.] τέτοια προσβολή του αισθήματος του λαού δεν υπάρχει παρά ένας δρόμος, αυτός της οικειοθελούς αποχώρησης και αυτόματης ανατίναξης της ευρωζώνης. Οι ευρωπαίοι δεν μπορούν να παίζουν άλλο με τον ελληνικό λαό. Τελεία και παύλα…”
— . —
Ε) Ας διαβάσουμε τώρα το άρθρο από την επίσης καθεστωτική εφημερίδα “Η Καθημερινή” με τίτλο “Τι λέει η έκθεση της τρόικας” και ημερομηνία Δευτέρα, 12 Nοεμβρίου 2012:

Κατά ένα δισ. ευρώ αυξάνονται τα μέτρα που θα πρέπει να εξειδικεύσει η Ελλάδα για την περίοδο 2015-2016 σύμφωνα με προσχέδιο της έκθεσης της τρόικας που έχει στη διάθεσή της η «Κ»,σε σχέση με τις προβλέψεις του μεσοπροθέσμου προγράμματος που ψηφίστηκε την Τετάρτη. Η τρόικα στο προσχέδιο της έκθεσής της σημειώνει ότι εάν δεν δίνονται η 2ετης παράταση στην Ελλάδα για να μειώσει το έλλειμμά της, τότε θα έπρεπε να λάβει μέτρα ύψους 20,7 δισ ευρώ στη διετία 2013-2014 για να επιτύχει τους στόχους της.Επιπλέον, στο προσχέδιο αναφέρεται ότι το χρηματοδοτικό κενό ανέρχεται στα 32,6 δις. ευρώ έως το 2016. Η Ελλάδα θα χρειαστεί επιπλέον χρηματοδότηση για την περίοδο 2013-2014 ύψους 15 δισ ευρώ, έναντι προηγούμενης πρόβλεψης για 8,8 δισ ευρώ, ενώ για τη διετία 2015-2016 η αναγκαία χρηματοδότηση φθάνει στα 17,6 δισ ευρώ έναντι προηγούμενης εκτίμησης για 14,1 δισ ευρώ.”

— . —
Τα συμπεράσματα δικά σας, μόνοι σαν ή και ως σχόλια στο παρόν άρθρο.
Γράψτε το σχόλιό σας 3774 Συνολικές προβολές, 2 σήμερα |

Γράψτε το σχόλιό σας

Για να αποστείλετε το σχόλιό σας, παρακαλούμε εισάγετε τον απαιτούμενο αριθμό: * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.