| Mobile | RSS

Ναρκωτικά

Ημερομηνία δημοσίευσης: 16 March, 2009
Δεν υπάρχουν σχόλια | Κατηγορία: Διάφορα, Κοινωνία

Ναρκωτικά

Κάποιοι λένε πως ήρθε καιρός να αποφασίσουμε τον τρόπο που θα δράσουμε για τα ναρκωτικά και τους ναρκομανείς;

Α – Ναρκομανείς

Νομίζω πως έφτασε πια ο καιρός να αποφασίσουμε…

Έχουμε τρεις επιλογές όσον αφορά στους ναρκομανείς

α) Να τους πετάξουμε στον Καιάδα

β) Να τους βοηθήσουμε

γ) Να τους διώξουμε και να τους απομονώσουμε σε κάποιο έρημο τόπο.

Σας ακούγεται σκληρό; Ας το αναλύσουμε..

Οι ναρκομανείς δεν προσφέρουν στην κοινωνία. Αντίθετα

α) την επιβαρύνουν οικονομικά

β) Είναι επικίνδυνοι για το κοινωνικό σύνολο καθώς πολλοί από αυτούς για να βρουν χρήματα δρουν παράνομα (κλοπές, διαρρήξεις, επιθέσεις εναντίων πολιτών)

γ) Είναι επικίνδυνοι για τη δημόσια υγεία καθώς δεν προσέχουν την υγεία, την υγιεινή και το περιβάλλον καθώς οι περισσότεροι ζούνε στους δρόμους

δ) Είναι επικίνδυνοι για τα παιδιά καθώς πολλοί χρήστες κάνουν εμπόριο για να βρουν «χρηματοδότες». Τα πιο εύκολα θύματα είναι τα παιδιά.

Και βεβαίως οι πολιτικοί μας ενώ εδώ και χρόνια έχουν αναγνωρίσει το πρόβλημα, εν τούτοις δεν έχουν κάνει καμία σοβαρή ενέργεια για τη λύση του. Παρά μόνο – ως γνωστό – όταν κατά καιρούς συμβεί κάτι θα αρχίσουν να δίνουν συνεντεύξεις για το πόσο σοβαρό είναι το πρόβλημα και πόσο σημαντική είναι μία σωστή λύση.

Ίσως θα πρέπει κάποιος να τους υπενθυμίσει πως πληρώνονται για να κάνουν έργα και όχι δηλώσεις, εάν δεν το αντιλαμβάνονται από μόνοι τους;

Ίσως για να συνειδητοποιήσουν το πρόβλημα, το οποίο ίσως αύριο χτυπήσει την πόρτα του σπιτιού τους (αφού οι έμποροι ναρκωτικών δεν διακρίνουν μεταξύ παιδιών υπουργών και άλλων – ή μήπως κάνουν διακρίσεις), χρειάζεται να κατέβουν μία ημέρα, οποιαδήποτε ώρα και να δουν δεκάδες ναρκομανείς σε άθλια κατάσταση να αγοράζουν ναρκωτικά, γυναίκες ναρκομανείς να εκδίδονται για τη δόση τους. Θα δουν επίσης την πλατεία Ομονοίας να είναι γεμάτη με ναρκομανείς. Ίσως προσέξουν επίσης και εκείνο το μεταλλικό έκτρωμα το οποίο βρίσκεται επί της πλατείας, για το οποίο οι Έλληνες φορολογούμενοι πλήρωσαν δεκάδες εκατομμύρια δραχμές, το οποίο κάποιοι έχουν το θράσος να το αποκαλούν τέχνη.

Θέλω λοιπόν οι πολιτικοί να παραμείνουν στο κέντρο της πλατείας Ομονοίας οποιαδήποτε ώρα της ημέρας επιλέξουν και μετά να μας πουν τις όμορφες εντυπώσεις τους.

Θέλω επίσης να κοιτάξουν μερικές παλαιές φωτογραφίες την πλατείας, να δουν πως ήταν παλαιότερα και να μας πουν ποια κατάσταση θεωρούν πιο όμορφη. Ίσως άδικα να τους κατηγορεί το 100% των πολιτών για την ασχήμια της πλατείας. Ή εκείνοι αποτελούν την εξαίρεση ή απλά έχουν το χειρότερο και παράλληλα μοναδικό γούστο.

Επειδή όμως στην Ελλάδα έχουμε δημοκρατία και αυτοί ανήκουν στο 0%, θα πρέπει ευγενικά να καταλάβουν πως δεν πρέπει να βρίσκονται σε δημόσιες θέσεις και πως πρέπει να αποχωρήσουν από την εξουσία αφήνοντας της σε ανθρώπους με γούστο, και όρεξη για δουλειά.

Προφανώς οι πολιτικοί μας ή δεν έχουν συνειδητοποιήσει το πρόβλημα, ή δεν γνωρίζουν το πρόβλημα ή είναι ανίκανοι να το λύσουν. Γιατί τους πληρώνουμε, ειλικρινά, δεν ξέρω. Απαντήστε μόνοι σας στην ερώτηση.

B – Η απεξάρτηση

Είναι τρομερό, πρέπει να συμβαίνει μόνο στην Ελλάδα. Το κέντρο απεξάρτησης ναρκομανών στην Αθήνα βρίσκεται εκεί ακριβώς που ανθίζει το εμπόριο των ναρκωτικών, στην Ομόνοια δηλαδή! Πιστεύει κανείς πως είναι δυνατό να μπορέσει κάποιος να απεξαρτηθεί εκεί; Ποτέ. Έτσι λοιπόν εκτός του ότι δεν ωφελούνται όσοι τραβούν το δύσκολο δρόμο της απεξάρτησης, τα χρήματα του ελληνικού λαού σπαταλούνται χωρίς λόγο.

Εάν ήμουν υπεύθυνος για το θέμα των ναρκωτικών τι θα έκανα:

1 – Θα δημιουργούσα ένα κέντρο απεξάρτησης σε κάποιο βουνό μέσα στη φύση, μακριά από τις πόλεις. Το κέντρο αυτό θα ήταν σωστά οργανωμένο όχι μόνο σαν μονάδα απεξάρτησης αλλά και σαν μονάδα επανένταξης και θα προσπαθούσα να προωθώ τους χρήστες σε αγροτικές και κτηνοτροφικές εργασίες βοηθώντας έτσι την αποκέντρωση.

2 – Νομιμοποίηση

Οι ναρκωτικές ουσίες χωρίζονται σε τρεις κατηγορίες

α) Παραισθησιογόνα

β) Χαλαρωτικά

γ) Διεγερτικά

Θα προχωρούσα στη νομιμοποίηση όλων ναρκωτικών ουσιών που προέρχονται από φυσικές πρώτες ύλες, εκτός από εκείνα τα οποία μετά την χορήγησή τους ο χρήστης μπορεί να προκαλέσει κακό στον εαυτό του ή σε άλλους, όπως τα παραισθησιογόνα. Η διακίνηση θα γινόταν μόνο από κρατικό οργανισμό, τον οποίο μάλιστα δεν θα τον έβαζα ποτέ στο χρηματιστήριο….

Τα ναρκωτικά θα πωλούνται μόνο από συγκεκριμένα σημεία.

Οι χρήστες θα πρέπει να είναι επάνω από 25 ετών και κάθε αγορά θα καταχωρείται σε μία βάση δεδομένων. Ο χρήστης δεν θα μπορεί να αγοράσει περισσότερο από μία συγκεκριμένη ποσότητα ανά χρονική διάρκεια, διαφυλάσσοντας έτσι την υγεία και τη διαύγεια του χρήστη.

Όσοι είναι σήμερα έμποροι ναρκωτικών θα νομιμοποιούσα τα έσοδά τους και θα τους υποχρέωνα να επενδύσουν τα χρήματα που έχουν κερδίσει σε νόμιμες δραστηριότητες

Με τη νομιμοποίηση των ναρκωτικών πετυχαίνεται

  • Ελέγχεται η καλλιέργεια και η διακίνηση των ναρκωτικών
  • δεν υπάρχουν νοθευμένα ναρκωτικά προς όφελος του χρήστη
  • διαφυλάσσεται η υγεία και η διαύγεια του χρήστη καθώς επιτρέπεται να αγοράζει μόνο με δελτίο συγκεκριμένες ποσότητες ανά συγκεκριμένο χρονικό διάστημα.
  • νομιμοποιούνται οι σημερινοί καλλιεργητές οι οποίοι πουλάνε στο κράτος σε συγκεκριμένες τιμές. Στο εξωτερικό η τιμές είναι ελεύθερες να τις διαπραγματεύονται
  • Οι πρώην έμποροι ναρκωτικών γίνονται νόμιμοι επιχειρηματίες μετά την νομιμοποίηση των εσόδων τους.
  • Το κράτος κερδίζει χρήματα αφού όλες οι συναλλαγές φορολογούνται
  • Δεν υπάρχουν άλλες δολοφονίες και περιστατικά θανάτου για τέτοια θέματα και ιδίως δεν γίνονται χρήστες μικρά και αθώα παιδιά

Και τελειώνω όπως άρχισα.

Τα θύματα από τα ναρκωτικά και οι επιπτώσεις στην κοινωνία μας ολοένα και αυξάνονται και οι πολιτικοί μας ασχολούνται μόνο με τις μίζες και τους αλαζονικούς – ναρκισσιστικούς  διαπληκτισμούς δημιουργίας εντυπώσεων σε τηλεοπτικά παράθυρα.

Κάποιοι (οι πολιτικοί μας) πρέπει να επιλέξουν πριν να είναι αργά

Α) Καιάδας,

Β) Απομόνωση, ή

Γ) Βοήθεια

Εγώ προσωπικά, όπως και οι περισσότεροι Έλληνες πιστεύω, τάσσομαι υπέρ της βοήθειας. Οι πολιτικοί μας …;;;;;

Και μιας και μιλάμε για ναρκωτικά θυμήθηκα τα Ζωνιανά. Ακριβέστερα θυμήθηκα τους πολιτικούς μας να δηλώνουν θυμωμένοι, πως οι ένοχοι έχουν βρεθεί και πως όλοι οι ένοχοι θα οδηγηθούν στη δικαιοσύνη.

Ακόμη γελάω με αυτή τη μαύρη και παγωμένη κωμωδία με δόσεις υπεροψίας, απάτης, βολέματος και τέλειας υποκρισίας.

Ακόμη όμως κλαίω όπως κλαίει ολόκληρη η Ελλάδα για τον άτυχο εκείνο αστυνομικό, για τον οποίο μέχρι και σήμερα η Πολιτεία δεν έχει κάνει τίποτα….

Γράψτε το σχόλιό σας 3037 Συνολικές προβολές, 1 σήμερα |

Γράψτε το σχόλιό σας

Για να αποστείλετε το σχόλιό σας, παρακαλούμε εισάγετε τον απαιτούμενο αριθμό: * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.